Bahçeli rest çekti: '19 Haziran tarihini tanımıyoruz'

Düzenleyen:
Bahçeli rest çekti: '19 Haziran tarihini tanımıyoruz'

POLİTİKA Haberleri

MHP lideri Bahçeli, Çağrı Heyetinin 19 Haziran olarak açıkladığı olağanüstü kurultay tarihini tanımadıklarını söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için ilan ettikleri tarihin 10 Temmuz olduğunu, bu tarihte hem tüzüğü değiştireceklerini hem de seçim yapacaklarını ifade ederek, "Başka bir tarihi tanımıyoruz. 19 Haziran gününü açıklayanlara da itibar etmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi açıklıyoruz. 10 Temmuz dışında bir kurultay tarihi tanımıyoruz. 19 Haziran tarihini açan ve MHP’yi paralel hesaplarıyla MHP’yi ele geçirmeye çalışanları da dikkate almıyoruz" dedi.
Devlet Bahçeli, olağanüstü kongrenin iptali konusunda hükümetle anlaşma yaptıkları iddiasını da sert biçimde yalanlayarak, "Olağanüstü kurultayın yapılmaması karşısında ödün verdiğimiz alçak bir tezvirattır"
ABD’YE TEPKİ
Bahçeli, terör örgütleri PYD ve YPG’ye destek veren ABD’yi de sert sözlerle eleştirdi. MHP lideri, "ABD’li askerler DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlarda PYD arması ile objektiflere yakalanmıştır. PYD eşittir PKK’dır. Müttefikimiz Amerika, PKK ile yan yanadır. ABD’nin PKK ile ilişkisi düşmanlık değil de nedir?" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...