Bakan Soylu: 'Hainler nefes bile alamayacak'

Düzenleyen:
Bakan Soylu: 'Hainler nefes bile alamayacak'

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı: Terörle mücadelede tüm araçları sahada hazır edeceğiz. Hareket kabiliyetlerini keseceğiz. Teröre hiçbir zaman müsamahakâr davranmayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütlerine bir defa daha meydan okudu. Trabzon Büyükşehir Belediyesince düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Soylu, “Teröre karşı hiçbir zaman müsamahakâr olmayacağız. Elimizdeki bütün istihbarat ve teknik araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kısmaya çalışacağız ve acımasız olacağız. Ama vatandaşımıza karşı da büyük bir özveri ve şefkatle, arzularının ve ideallerinin gerçekleşmesi için büyük bir cevvaliyet içerisinde hareketimizi ortaya koyacağız” dedi. Hükümetin terörle mücadelede kararlı olduğunu bildiren Soylu, “Türkiye bu mücadelede başarılı olacaktır. Terörle mücadelede başarılı olmak için güvenlik güçlerine ihtiyacımız varsa, oradaki vatandaşımızın da desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu. Bazı belediyelerin teröre destek verdiğini hatırlatan Bakan, “Belediyeler üzerinden gerçekleşen olaylar, kabul edilebilir cinsten değil. Baskıyla ortaya koyulan oluşumların üzerine gideceğiz. Tespitlerimizi yakında ortaya koyacağız. Sivil toplum örgütü görünümündeki birtakım yapılar, vatandaşa baskı yapıyor. Belediyeler, aldıkları elemanlar vasıtasıyla köylülere baskı yapmaya çalışıyor. Bunları hukuk içerisinde çözeceğiz. Güvenlik güçlerimiz çok önemli çalışmaların altına imza atıyor. Büyük bir titizlikle çalışıyorlar. Teknik olarak da çok üst düzeydeler” şeklinde konuştu. 

BİZE YOL HARİTASI ÇİZEMEZSİNİZ

ABD Büyükelçiliğinin, terör olaylarına karışan ve illegal örgütleri destekleyen belediyelere kayyum atanmasına yönelik açıklamasına da tepki gösteren Süleyman Soylu, “Yıllarca dost, müttefik gördüğümüz ülkelerin büyükelçileri, üzerlerine vazife olmayan açıklamalar yapıyor. Bu, özellikle bağımsız ülkeler için kabul edilemez. Bir ülkenin, bağımsız bir ülkeye yol haritası çizmesi çok doğru değil. Tahrik eder gibi ve meseleleri kaşır ve bir de yön verir gibi konuşmaları bizi üzmüştür. Ama aynı şekilde cevabımızı verdik. Büyükelçiye gerekli uyarıyı yapmak o ülkenin meselesidir ve biz onu ondan bekliyoruz” ifadesini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...