Devlet Bahçeli, 'Ülkemizin sükunete ihtiyacı var'

/ Kaynak: AA
Devlet Bahçeli, 'Ülkemizin sükunete ihtiyacı var'

Politika Haberleri  / AA

Devlet Bahçeli, 'Ülkemizin sükunete ihtiyacı vardır. Başbakan Erdoğan mitingler yoluyla kutuplaşmayı geri dönülmeyecek mecralara taşımamalıdır' dedi.

MHP lideri Bahçeli, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Ülkemizin sükunete ihtiyacı vardır. Başbakan Erdoğan mitingler yoluyla kutuplaşmayı geri dönülmeyecek mecralara taşımamalıdır" dedi. nbsp;MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karamürsel'de belediye başkanı aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı başta olmak üzere yurdun değişik yerlerinde 2 haftayı aşan olaylarda 1'i polis 4 kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çekti. nbsp;Bahçeli, Türkiye'nin uçuruma süreklendiğini, Türk gençliği ile uğraşılmaması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: nbsp;"Buradan Başbakan'a, Karamürsel'den esinlendiğim bir sözle seslenmek istiyorum; Sayın Başbakan, sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın? Derhal gençlerimizin yakasından ellerini çekmelisin. Artistlerle konuşan, çakma Gezi Parkı temsilcileriyle bir masa etrafında mizansel şekilde buluşan Başbakan'ın, asıl konuşması ve saygı göstermesi gereken, haklarını yediği, kişisel özgürük alanlarını daralttığı gençler ve masum vatandaşlarımızdır." nbsp;
"Bu zalimlik son bulmalı, sağduyu egemen olmalı, Hükümet aklını başına almalıdır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:"Bundan sonra olaylar daha büyümeden, daha vahim can ve mal kaybına yol açmadan Başbakan birazcık vicdanı, birazcık insafı varsa soğukkanlı olmalı empatiyle hareket etmelidir. Müşfik, babacan, yumuşak bir dil benimsemekten geri durmamalıdır. Yoksa en başka Başbakan olmak üzere Türkiye, bir felakete yuvarlanacaktır. Ülkemizin sükunete ihtiyacı vardır. Başbakan Erdoğan, mitingler yoluyla provokasyonarını arttırmamalı, kutuplaşmayı geri dönülemeyecek mecralara taşımamalıdır. Şayet bu ülkede büyük bir oyun bozulacaksa biliniz ki bu, AKP oyunundan başkası değildir. Bunu da yapacak olan siz muhterem kardeşlerimizsiniz."
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...