Kolombiya Büyükelçisi 'Türkiye sevdasını' yüzüğünde taşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kolombiya Büyükelçisi 'Türkiye sevdasını' yüzüğünde taşıyor

POLİTİKA Haberleri  / AA

Kolombiya'nın Quito Büyükelçisi Panesso'nun, bir süre görev için bulunduğu Türkiye'ye özlemi dinmiyor. Panesso, Türkiye'ye duyduğu sevgiyi de parmağında taşıdığı ay yıldızlı yüzükle gösteriyor.

Kolombiya'nın Quito Büyükelçisi Dicken Fernando Panesso Serna, 2011-2015 yıllarında görev için geldiği Türkiye'nin kendisi için özel bir yeri olduğunu belirtti.

Büyükelçi Panesso, Galata Kulesi, Efes Harabeleri ve Peri Bacaları gibi Türkiye'nin ünlü tarihi alanlarının heykellerini ve Osmanlı padişahlarına ait bibloları sergilediği Ekvador'un başkenti Quito'daki makam odasında, elindeki tespihiyle misafirlerini ağırlıyor.

"Türkiye'yi anımsatan ay yıldızlı yüzüğümü parmağımdan çıkarmıyorum"

AA muhabirine Türkiye'ye ilişkin duygularını anlatan Panesso, Ankara'daki günlerini, birçok şehrin mutfağını ve sanatını tanıma fırsatı bulduğu ufuk açıcı bir deneyim olarak niteledi.

Panesso, "Ankara'da olduğum süre boyunca arkadaşlarımın gösterdiği dostlukla kendimi Kolombiya'daymış gibi hissettim. İşte bu yüzden Türkiye'yi bu kadar çok seviyorum. "dedi.

Büyükelçi Panesso, kendisine Türkiye'yi anımsatan ay yıldızlı yüzüğünü parmağından çıkarmadığını da dile getirdi.

Kolombiya Büyükelçisi 'Türkiye sevdasını' yüzüğünde taşıyor

"İstanbul dünyanın merkezi"

Panesso, İstanbul'un da kendisi için çok önemli olduğunu belirterek "Kuşkusuz, İstanbul'u ilk kez ziyaret ettiğimde, bu harika şehrin bende bıraktığı sihir ve sonsuzluk, benim taşıdığım en büyük hatıra. İstanbul tıpkı Napolyon'un 'Dünya tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu.' sözlerindeki gibi dünyanın merkezi." değerlendirmesinde bulundu.

Fernando Panesso, eşi Patricia Gomez Correa'nın, Türkiye'den "Sultana" adını verdiği Ankara kedisinin yanı sıra çay bardakları, çiniler ve Topkapı Sarayı'ndaki bazı eserlerin replikalarından da getirdiğini anlattı.

Aldıkları Türk halılarıyla da evlerinin "tam bir Türk evi" haline geldiğini vurgulayan Panesso, "Güzel Türkiye'yi birçok yönden özlüyorum ama en çok, etrafında atletizmle vakit geçirdiğim Eymir Gölü'nü özlüyorum." ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...