Erdoğan, dünyanın dörtte birini aradı

Düzenleyen:
Erdoğan, dünyanın  dörtte birini aradı

POLİTİKA Haberleri

Myanmar’daki soykırımı durdurmak için çalışan Erdoğan, 50’den fazla telefon görüşmesi yaptı, 20 lidere de “Zulmü bitirelim” dedi.

Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı soykırıma karşı seferberlik başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar sürecini Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda gündeme getireceğini söyledi. Çukurca’da şehit düşen Er Halil İbrahim Gürel’in cenazesinin ardından AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı binasına geçen Erdoğan, burada halka seslendi. Kurban Bayramı’nın artık sonuna gelindiğini, bu bayramda da tüm İslam dünyasının ne yazık ki içeride ve dışarıda büyük mücadeleler, büyük savaşlarla iç içe olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Bizler Türkiye olarak, Kızılayımızla, AFAD’ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.
Vatandaşların “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları üzerine, “Hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik ve inşallah eğilmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Myanmar sürecini de ayın 19’unda BM Genel Kurulunda en geniş manada gündeme getireceğim. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 50’den fazla telefon görüşmesi yaptım, 20 lidere de ‘Zulmü bitirelim’ dedim. Tabii ki tüm bu görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin güneyindeki gelişmelere de değinen Erdoğan “Bizim oralarda DEAŞ ile verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Bakınız ilk defa Kurban Bayramı’nda Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, Millî Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, bakanlarımızın bir kısmı, hepsi sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Oralarda askerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya kaşık çaldılar. Çünkü bunları artık beraber yaşamamız lazım ki eriyle, erbaşıyla, subayıyla, komutanıyla herkes aynı ruhu yaşasın. Bunu beraber yapacağız” diye konuştu.

ŞEHİDE SON GÖREV
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan sözleşmeli er Halil İbrahim Gürel’in Çatalca Ulu Cami’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Şehidin babası Kani Gürel ve kardeşi Alihan Gürel’le yan yana saf tutan Erdoğan, acılı anne Aysel Gürel’e de taziyelerini iletti. Şehidin cenazesi, törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...