Devlet Bahçeli Mursi'yi kusurlu buldu

Devlet Bahçeli Mursi'yi kusurlu buldu

Politika Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mısır'daki darbeyle ilgili, 'Her ne kadar Mursi mağdur rolünde ise de, kendisine verilen imkânları adaletli ve kapsayıcı kullanamadığından dolayı kusurludur' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mısır'da yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada; "Mısır'ın bu noktaya gelmesinde iktidarıyla muhalefetiyle herkesin payı ve katkısı vardır. Her ne kadar Mursi hali hazırda mağdur rolünde ise de, kendisine verilen imkânları adaletli ve kapsayıcı kullanamadığından dolayı kusurludur. Ancak bu askeri müdahalenin demokrasiye sığar hiçbir yanının olmadığı ve hiçbir şekilde de hoş görülemeyeceği ortadadır. Mısır'daki yaşanan olumsuz gelişmelerin ve maliyeti oldukça fazla olan tecrübelerin bilhassa AK Parti hükümeti tarafından iyi okunması, dersler çıkarılması ve yorumlanması çok mühimdir. AK Parti hükümetinin bundan sonra Mısır'daki darbeci yönetimle temas ve diyalog kurma konusunda ihtiyatlı davranması, gelişmelere karşı demokrasinin yanında saf tutarak bu ülkenin iç işlerine direk karışmayacak temennilerde bulunması doğal ve doğru bir tutum olacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...