Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

Düzenleyen:
Çavuşoğlu'ndan İdlib açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Esad rejiminin İdlib'de muhalifleri hedef alan saldırılarına tepki gösterdi. Bu tutumun siyasi çözüm sürecini baltalayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Soçi'de bir araya gelecek kesimler bunu yapmamalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin İdlib'deki muhalifleri hedef alan saldırılarını değerlendirdi. Esad rejiminin ılımlı muhalifleri vurduğunu belirten Çavuşoğlu, "Rejim, Nusra bahanesiyle ılımlı muhalifleri hedef alıyor. Bu tutum siyasi çözüm sürecini baltalar. Soçi'de bir araya gelecek kesimler bunu yapmamalı" dedi.

Esad rejimi son günlerde İdlib'deki muhaliflere yönelik operasyonlarını hızlandırmış ve yer yer ilerleyişe geçmişti. Rejim saldırılarında onlarca sivil hayatını kaybetmişti. 

Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde varılan anlaşma kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'de Rus ve Türk askerleri ateşkesin korunması için devriye görevi yürütüyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...