Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bizim farkımızı Afrin’de gördüler'

'Bizim farkımızı  Afrin’de gördüler'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, “Şimdi Afrin bölgesinde istikrarı sağlama aşamasına geldik. Önümüzdeki haftalarda buna odaklanacağız. Elbette güvenlik güçlerimiz şimdilik bölgede kalarak şehrin ve yerel halkın tamamen güvende olduğundan emin olacak” dedi.

İngiltere’nin SKY News televizyonuna gündemi değerlendiren Kalın, şöyle konuştu: “Biz çok dikkatli davrandık ve sivil kayıpları engelledik. Fotoğraflara bakarsanız şehirlerin hiç zarar görmediğini fark edeceksiniz. Rakka ve Musul gibi yerlerle Afrin arasındaki farkı açıkça görebilirsiniz. Hava saldırıları konusunda da çok dikkatli davrandık. Burada hassas bombalar kullanıldı. TSK ve ÖSO sivil kayıpların yaşanmaması ve tarihi ve dini mekânların zarar görmemesi için çok dikkatli davrandı.”
İbrahim Kalın, “Esad rejiminin bu bölgeyi ele geçirmeye çalışacağı gibi bir endişeniz var mı?” sorusuna, “Böyle bir çaba içerisinde olmayacağını düşünüyoruz. Fırat Kalkanı bölgesinde de böyle bir durum yaşanmadı. Burada sivillerin yalnızca PYD/YPG’li teröristlerden değil aynı zamanda rejim saldırılarından da korunduğuna emin olmak istiyoruz” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...