Başbakan: ABD ile Fransa vardiya değiştirdi

Başbakan: ABD ile Fransa vardiya  değiştirdi

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek dönüşü uçakta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un YPG/PKK açıklamalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fransa'nın tutumunun ağır tahrik olduğunu belirten Yıldırım, ABD ile Fransa'nın vardiya değişimi yaptıklarını söyledi. Yıldırım, "Fransa’nın yaptığı kabul edilemez. NATO müttefiki Fransa’nın bu hareketi ağır bir tahriktir. Farklı açıklamalar geliyor ama bizi bağlayan ABD Başkanı’nın söyledikleridir. Kendisini bu çıkışından dolayı tebrik ediyoruz. Doğru bir karar vermiştir" dedi.
Terör örgütü PKK'nın Sincar'daki durumuna ilişkin konuşan Yıldırım, "Merkezî hükümet duyarlı hareket ediyor, iş bitti diyemeyiz. Tercihimiz Irak merkezî hükümetinin kendi başına yapması, olmazsa beraber yapmamız. Bu da olmazsa Suriye’de yaptığımız gibi yaparız. Şu anda kısmen çekilme var ancak tam durum tespiti yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...