Meral Akşener itiraf etti! İttifak planı deşifre oldu

Düzenleyen:
Meral Akşener itiraf etti! İttifak planı deşifre oldu

POLİTİKA Haberleri

İyi Parti, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday için HDP ile de ittifak görüşmesi yapıldığı itirafında bulundu.

Millet İttifakı çatısı altında toplanan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin, dışarıdan bir el tarafından bir araya getirildiği ve HDP'nin de ittifakın içerisinde olduğu ve akıl hocası tarafından dışarıda bırakıldığı İP Genel Başkanı Meral Akşener'in itirafıyla ortaya çıktı.

CHP’nin HDP için teşkilatlarına oy çağrısı yaptığının ortaya çıkmasıyla iyice belirginleşen gizli anlaşmayala ilgili İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’den Türkiye üzerine oynanan oyunu ve kurulan kirli ittifakı deşifre eden siyaset tarihine geçecek bir itiraf geldi. Akşener önceki akşam Habertürk'te, “HDP’nin de içinde yer aldığı İyi Parti, CHP ve SP’nin de bir araya gelerek hepimizin Abdullah Gül’ü çatı aday göstermemiz istendi” ifadelerini kullandı.

GÜL’Ü ÇATI ADAY İSTEDİLER

Akşener, Gül’ün aday gösterilmesini isteyen yapının kim olduğu sorularını ise kaçamak yanıtlar verirken, “çok garip bir grupmuş” demekle yetindi. Akşener, akıl hocalarının kim olduğunu açıklayamadı.

HDP ile İyi Parti’nin yan yana getirilmesinin istendiğini açıklayan Akşener, HDP, CHP ve Saadet Partisi’nin ittifaka razı olduğunu ifade etti. Daha sonra ise HDP’nin görünürde saf dışı bırakıldığı, ancak ittifakın gizli ortağı olarak faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Akşener, kirli ittifakta HDP’yi kendisinin istemediğini iddia etti. HDP’nin görünürde ittifakın dışında bırakılması da, aslında oyunun bir parçası olarak yorumlandı.

DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK DE EMİRLE

İttifakın cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu yaptıkları çağrı ile 6-7 Ekim olaylarında 53 kişinin ölümüne neden olan Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istedi. 3 aday, 'Demirtaş serbest bırakılmalı' diyerek, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tutuklu genel başkanına özgürlük istedi. SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, insanların sözle terörist olmayacağını savunarak, Demirtaş’ın terörle bağlantısının olmadığını ileri sürdü. CHP’nin adayı Muharrem İnce de ilk mitinginde “Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma” diye konuştu.

AKŞENER MASON LOCALARINI MI KASTETTİ?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Akşener’in önce CHP’nin meşhur genel sekreteri ve ABD ile ilişkisi bilinen, Türkiye’deki Mason yapılanmasının önde gelen ismi, Fetullah Gülen’i 1960’lı yıllardan ölünceye kadar kollayıp koruyan Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek’in İstanbul'daki evinde bir araya gelmişlerdi. CHP lideri, Akşener ile önce Gülek’in evinde daha sonrada Avcılar Hilton’da buluşmuş, ittifak kararı alındıktan sonra 15 CHP’li vekil İyi Parti’ye geçmişti. Kılıçdaroğlu ve Akşener’in birlikte evinde yemek yedikleri Tayyibe Gülek’in ABD ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarını ilettiği ileri sürülmüştü. Gülek bu buluşmayı inkar etmişti.

İŞTE O İTİRAF

* AKŞENER: Abdullah beyi isteyen çok ilginç bir grup varmış. HDP’nin de içinde yer aldığı, Saadet Partisi’nin de CHP’nin de içinde yer aldığı… Hepimizin bir araya gelip Sayın Gül’ü aday göstermemizi isteyen…

* FATİH ALTAYLI: Kimmiş bu grup?

* AKŞENER: Ben sadece Kılıçdaroğlu ile görüştüm bu konuda Temel bey ile görüştüm, onların söylediği HDP’nin de bu işe razı olduğu şeklinde. Burayı kim bozdu. Akşener bozdu. Bu nasıl bir şeydi onu da anlayabilmiş değilim. Ben bir prensip üzerinden hayır dedim. Sayın Gül ile ilgisi yok bu işin.

* FATİH ALTAYLI: Abdullah Gül’ün dış kaynaklı bir proje olduğunu mu söylüyorsunuz?

* AKŞENER: Hayır ondan bahsetmiyorum. Ben Türkiye’dekilerden söz ediyorum. Çok isteyen bir grup varmış ama birbirine benzemez bir grup.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...