Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni sisteme yemin ettiler

Yeni sisteme  yemin ettiler

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş süreci milletvekillerinin yemini ile başladı. Vekil sayısının 550'den 600'e çıkması sebebiyle bazı milletvekilleri ayakta kaldı.

4. DENEMEDE BAŞARDI
CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, gözündeki bir problem sebebiyle yemini 4. defada okuyabildi. 3 denemesinde de başarılı olamayan Ünsal yeminini CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yazılı metin götürmesi sayesinde tamamlayabildi.

22 SANİYEDE YEMİN
HDP'li Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 2015 yılındaki en hızlı yemin rekorunu koruyarak bu sene de 22 saniyede yeminini tamamladı.

SAMİMİ POZLAR
MHP lideri Bahçeli ve İYİ Partili Koray Aydın Meclis'te yemin töreninde bir araya geldi. Aralarında gerginlik olan iki ismin samimi tokalaşmaları gözlerden kaçmadı. Bahçeli ve Aydın'ın diyaloğu yerlerine oturduktan sonra da sürdü. Bahçeli, İYİ Parti sıralarındaki milletvekilleriyle de selamlaşarak tokalaştı. Bu sırada İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Devlet Bahçeli'nin elini öptü.

AK Parti listelerinden milletvekili seçilen BBP Genel Başkanı Destici, ilk kez yemin etti. Destici’nin, milletvekili seçildiğine ilişkin tutanakta yer alan ‘AK Parti Milletvekili’ ibaresinin BBP olarak değiştirilmesi için yaptığı itiraz kabul edilmemişti. Destici’nin bu durumuna Meclis Yönetimi açıklık getirdi. TBMM kayıtlarına BBP Ankara milletvekili olarak geçtiği öğrenildi.

∂ CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın locaya gelişinde ayağa kalkmadığı görüldü.
∂ HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile bazı HDP'li milletvekilleri İstiklal Marşı okunduktan sonra TBMM Genel Kurul Salonu'na girdi.
∂ CHP listelerinden milletvekili olmaya hak kazanan 2 Saadet Partili, CHP'den istifa etti. İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ile Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Meclis Başkanlığına istifasını verdi. Böylelikle, CHP'nin milletvekili sayısı 146'dan 144'e düşmüş oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...