Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB için referandum mesajı!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB için referandum mesajı!

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan forumda AB üyeliğiyle ilgili de açıklama yaptı. AB için referandum mesajı veren Erdoğan "Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

- BM Güvenlik Konseyi'nde çıkan kararlarda alınan bir netice yok, Afganistan'ın Suriye'nin Yemen'in hali ortada.

- Güney Kıbrıs'ı AB'ye almayacağız demelerine rağmen aldılar. Bu adalete aykırı bir hamle.

- Filistin meselesi çözümüne ulaşamıyor. Çünkü İsrail karşıtı alınan kararlara rağmen İsrail kabul etmediği için uygulanamıyor.

- 5 daimi üye dönemi geçti. Niye bu İkinci Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık aynı şartları yaşamıyoruz. Yeni bir dönüşüm yeni bir değişime gitme zamanıdır. BM'de şu an 193 üye var. Dönüşümlü olarak daimi üye sıfatının kazanacağı bir BM oluşması gerekiyor. Onun için diyorum ki dünya beşten büyüktür.

- Biz diyoruz ki bütün kıtaların temsil edildi bir BM Güvenlik Konseyi olması lazım. Burada Asya, Afrika, Avrupa da olması lazım. 7 kıtanın yer aldığı bir BM Güvenlik Konseyi. Bunu bizim başarmamız lazım. Bu tabii 5 daimi üyenin işine gelir mi? Dünyada bunu artık tamamen akıllara yerleştirmemiz lazım. Bütün algı çalışmalarını yapmamız lazım. Ona göre de adım atmamız lazım.

- Geçici üye olsan ne yazar olmasan ne yazar. Sadece BM geçici üyesi diye bir sıfat kazanırsın o kadar.

(İDLİB): Şunu söylemem lazım. Bakınız İdllib biliyorsunuz Halep sürgün yeri haline gelmişti. Ve İdlib bir anda ne oldu. 3,5 milyona tırmandı. Peki İdlib nereye sınırdı, bize sınırdı. Buradaki varil bombaları ve bütün bu yüksek dozlu silahlar vurmaya başlayınca bu insanlar nereye kaçmak zorunda olacaktı? Türkiye'ye. Olan zaten buydu. Biz tabii birçok tedbirler aldık. Biz bu insanları bombalara teslim edemezdik. Nasıl 3,5 milyon Suriyeli bizim topraktaysa yenileri de gelse biz bu kapıları kapatamazdık. Bu insanların ölümüne sessiz mi kalalım? Tedbirlerimizi aldık. Biliyorsunuz biz 3 tane önemli zirve yaptık. Ve bunların öncesinde Astana süreci başladı. Putin ile görüşmemizi yaptık, ardından da Soçi'ye davet aldık. Ardından da Soçi'de adeta final zirvesi yaptık. 10 maddelik bir muhtara, mutabakat imzaladık. Bu aramızdaki muhtaraları o akşam atılan imzalarla devreye soktuk. Tabii bunu devreye sokarken Sayın Putin'in, şahsımın kararlılığı işimizi kolaylaştırdı.

İdlib tabii harabe. Buralarda şu anda belki 70 -80 bini buldu geri dönenler. Geri dönüşler başladı. Zaten hedef bu değil mi? Şimdi bütün bu geri dönüşler verdiğimiz mücadelenin hasılasıdır. Biz bu hasılayı toplamaya başladık. Böyle bir geri dönüşün başlaması olumlu gelişmeler. Türkiye'ye gelen 3,5 milyon mülteci artık kamplarda değil. Biz bu çadır kampları kaldırıyoruz. Bunları konteyner kentlere taşımaya başladık. Batı'ya baktığınız zaman oradaki durum farklı. Ama İdlib'de de gerçekten gıyabında Sayın Putin'in de gayet olumlu yaklaşıımı var. İran'ın da olumlu yaklamışı var İdlib'e yönelik herhangi bir operasyonun yapılmayacağını dair verdiği sözler var.

(4'LÜ ZİRVE) Rusya, Fransa, Almanya. İstanbul zirvesi olarak yapacağız. Şimdi bir small grup oluştu. Small grubun içinde Türkiye, Suriye ya da Rusya yok. Bu toplantı ile neler yapılabilir, bilemiyorum. Burada Türkiye yok. Bunu anlatmak artık bize zor gelmeye başladı.

- Bizim ilk gidişimiz Somali'ye eşimle beraber olmuştu. Hiçbir dünya ülkesi gelmemişti. O gidişimizin anlamlı bir şeyi de şuydu. Bizim burada büyükelçiliğimiz yok. Bizim burada büyük bir elçilik kurmamız lazım. Şu anda dünyada en büyük elçiliğimiz Somali'dedir. Dünyanın en güçlü ülkelerinin orada büyükelçilik binası yok biliyor musunuz? Havaalanında konteynerlar içinde büyükelçilik binaları var. Biz orada şu anda Somali ordusuna eğitim veriyoruz yoksa Somali'yi teröre kurban veririz. Kızılay'ımız AFAD'ımız daima orada. Hastanelerimizle okullarımızla daima ordayız.

(BATMAN'DA 7 ŞEHİT): Biz terör noktasında mücadelede kabiliyetimiz var. Bugün bizim 7 Mehmedimiz şehit oldu. Ama duracak mıyız? Durmayacağız! 700 tane teröristi öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz kesinlikle durmak yok. Terörün biz bedelini onlara ödeteceğiz ve bunda kararlıyız. O insanlar da bizim o tecrübemizi görürek mücadelelerini ona göre sürdürmeleri lazım.

- Kudüs konusunda biliyorsunuz bir adım atıldı. Kim attı bu adımı BM attı. BM bir oylama yaptı ve bu oylama neticesinde Kudüs ile ilgili karar bizim istediğimiz doğrultuda çıktı. Amerika büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıiş. Bundan biz herhangi bir zarar görmeyiz. Ama insanlık bunu çok iyi biliyor. Çünkü orası 3 dinin başkentidir. 3 dinin orada hakkı var. Orayla ilgili benim çok çalışmalarım var. Oranın özellikle yeraltı çalışmalarını yaptırdım ve nereden nereye geldiğimiz gösteren kitapçıklar hazırladık. İlgili mercilere de o zaman gönderdim. Şu anda orada bir gasp söz konusu. Sene 1948 Filistin'in toprak bütünlüğü ne idi İsrail'in ne idi. Sene 2018. Tam tersine döndü. İşte onun için diyorum BM'nin ciddi bir reforma ihtiyacı var.

(AB'NİN SONU GELİYOR MU?): Ben de o işaretleri görüyorum. Bir an önce de yaklaşılsa da biz de istikametimizi çizsek diye düşünüyorum. Çünkü sene 63 sene 2018 hala bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olmaz. Hiçbir alanda bizimle mukayese edilemeyecek ülkere AB'ye üye yapıldı. Türkiye ile ilgili olarak sudan sebeplerle bizim karşımıza geliyoruz.

(AB ÜYELİĞİ): Sayın Merkel'e de onu söyledim. Almayacaksınız açık açık söyledim. Almayacağız da diyemiyorlar. Bizim AB'ye katacağı çok şey var. Onların da bize katacağız şeyler olabilir. Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak.

(KİMYASAL SİLAH): Maalesef bir cambazlık var. Yani şunu bir defa kabul etmek lazım. 1915'in bir kararı var. O zaman kalkmışlar kimyasal silahları bir suç olarak kayıtlara girmişler. O günden bugüne kimyasal silahlar bir suç aleti olarak kabul ediliyor. Ben de diyorum ki bir insanın ölümüne veya insanların ölümünen eden oluyorsa o hangi araç olursa olsun suç aletidir. 1 milyona yakın insan Suriye'de konvansiyonel silahlarla öldürüldü. Konvansiyonel silahları hiç gündeme getirmiyorlar. Aldatmayın dünyayı. Bunu her yerde gündeme getiriyoruz. Hala herkesin ağzında kimyasal silah. Öldürülen insan olduktan sonra öldüren neyse ben onun karşısındayım.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...