Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Akar, S-400'ler için tarih verdi

Bakan Akar, S-400'ler için tarih verdi

POLİTİKA Haberleri

Millî Savunma Bakanı, Rusya’dan alınan S-400 füze savunma sisteminin kurulumuna 2019 yılının Ekim ayında başlanacağını açıkladı.

F-35’LERDE AKSAKLIK YOK
Bakan Akar, Türkiye’nin program ortağı olduğu ve test uçuşları haziranda ABD’de Türk pilotlarca yapılan F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurulmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Haziran ayında iki F-35 bize teslim edildi. Bu arada bizim dört pilotumuz Amerika’ya intikal etti, eğitimlerine başladı. Ayrıca orada sayıları 50’ye varan astsubayımız da uzunca süredir bakım kurslarını sürdürüyorlar ki alındıktan sonra bu kurslara devam etsinler diye. Türkiye’ye getirildiğinde F-35’lerin üsleneceği yer Malatya. Oradaki altyapı çalışmaları da yoğun şekilde devam ediyor. Projede herhangi bir aksaklık yok, proje planlandığı şekilde devam ediyor. Üç ve dördüncü uçaklar da önümüzdeki yıl mart ayında teslim edilecek.
ABD Savunma Bakanının F-35 konusunda 90 gün içerisinde hazırlayacağı rapora ilişkin Akar “Bu konuda herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...