İl başkanlarına ‘garanti’ yok

İl başkanlarına ‘garanti’ yok

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adaylık başvurularını bugünden itibaren almaya başlayacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Mevcut belediye başkanları yeniden adaylık başvurusu yapmayacak. 800 civarındaki belediye başkanından hangilerinin yeniden aday gösterileceğine parti yönetimi karar verecek. AK Parti kaynakları, 3 dönemlik 80 civarındaki belediye başkanından yeniden aday gösterileceklerin sayısının 10’u geçmeyeceğini, mevcut diğer başkanların büyük bölümünün ise değiştirileceğini belirtiyor. Aday olmak isteyen il başkanlarının da bu görevinden istifa etmeleri gerekiyor. Ancak parti yönetiminin il başkanlarından istifa etmek isteyenlere ‘Adaylık’ garantisi vermediği belirtiliyor. 50’ye yakın il başkanının adaylık için istifa etmeyi düşündüğü belirtilirken, parti kaynakları “Bu arkadaşlar il başkanlığı görevine getirilirken birçoğuna yerel seçimlerde aday gösterilmeyecekleri söylendi. Eğer buna rağmen istifa eder ve aday gösterilmezlerse, çoğunluğunun eski görevlerine yeniden atamaları da söz konusu olmayacak” dedi.
Yerel seçimlerde, bin 398 belediye, 18-19 bin belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği ile birlikte toplam 20 bin civarında koltuk için yarış olacak. AK Parti’de bu görevler için yapılacak başvuru sayısının 30 bini bulacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...