İzmir'de şimdiden 11 kişinin adı geçiyor

İzmir'de şimdiden 11 kişinin adı geçiyor

POLİTİKA Haberleri

İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun boşluğunu kimin dolduracağı CHP’de en çok tartışılan konuların başında geliyor.

Haber Merkezi ANKARA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Mart 2019’da düzenlenecek yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP’nin İzmir’de kimi aday göstereceği merakla bekleniyor. Adayın 2019’dan önce açıklanması beklenmezken, İzmir için her gün yeni bir isim ortaya atılıyor. CHP kulislerinde ayrıca İzmir’in CHP’nin kalesi ve garanti yer olduğu için paylaşılamadığına dikkat çekiliyor. Şimdiye kadar İzmir için öne çıkan isimler arasında mevcut İzmir ilçe belediye başkanları; Tunç Soyer (Seferihisar), Abdül Batur (Narlıdere), Mehmet Ali Çalkaya (Balçova) bulunuyor. İzmir’e talip olan milletvekilleri ise ikiye ayrılıyor. CHP’li mevcut vekiller ve eski vekiller. Mevcut milletvekilleri Murat Bakan, Kâmil O. Sındır, Tacettin Bayır, Tuncay Özkan, Atilla Sertel'in isimleri adaylık için öne çıkarken önceki dönem İzmir milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Musa Çam’ın da ismi İzmir için konuşuluyor. Öte yandan milletvekili ve belediye başkanı adayların yanı iş dünyasından ve üniversitelerden de bazı simlerin İzmir’den aday gösterilebileceği belirtiliyor.
MHP İzmir Teşkilatı da aday adaylarının başvurularını almaya başladı. Çalışmaların sürdüğünü aktaran MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, büyükşehir için en doğru kararı vereceklerini söyledi. "Büyükşehir için aday adayı olan 3 kişi de flaş isimler" diyen Şahin, ilçeler için ise 72 aday adaylarının olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...