Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer!

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer!

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin açıklamada bulunurken, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Çekilme sürecini ABD ile koordine edeceğiz" dedi

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

2018 baş döndürücü gelişmelere sahne oldu.

Fırat Kalkanı ile bölgeye üç binden fazla Suriye’sinin dönmeye başladığını görüyoruz.

Suriye de siyasi çözüm için çalışıyoruz. Astana’nın sahada sağladığını Cenevre ile siyasi süreç için döndürmeye çalışıyoruz.

Anayasa için, ufak tefek bazı isimler için müzakereler devam ediyor.

Fırat ın Doğusu için kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. YPG ‘nin taciz ve tehditlerinin bize yönelik artmasından sonra, Cumhurbaşkanımızın müdehale edeceğimizi açıklamasından sonra, Suriye’den ABG çekilmeye karar verdi. Şimdi bu çekilmenin nasıl olacağı konusunda temaslarımızı askeri diplomatik düzeyde sürdürüyoruz.

Bu kararı memnuniyetle karşıladık, ABD ile yakın diyalog içinde olacağız.

Bu çekilmenin PYD nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza ilettik.

Tüm dünya aynı şeyi söylüyor, Türkiye gireceğim derse girer, ama ABD'nin çekilme sürecinde bunu birlikte koordine ediyoruz. 

Irak’ta da önceliğimiz buranın PKK ‘dan temizlenmesi. Bunu tabii ki Irak hükümeti ile birlikte yapacağız. Yeni yönetim Irak’ta kapsayıcı olmalı. Maliki dönemindeki hatalar tekrar edilmemeli.

Filistin meselesi yine inceliğimiz oldu. İsrail ‘in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesi, saldırgan tutumunu devam ettirmesi Ortadoğu sorununu daha da büyütmüştür. ABD’nin tek taraflı aldığı büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, Ortadoğu da barış sürecini riske atmıştır.

Kaşıkçı cinayetinde Türkiye’nin izlediği politika tüm dünya tarafından takdirle karşılandı. Ancak buna rağmen henüz cesedin nerede olduğu belli değil, talimatı kim verdi, Bunlar da yok. Bu soruşturma henüz neticelenmedi. Herkesin bm den beklentisi var. BM ye birlikte başvuru için bazı ülkelerle temasımız devam ediyor. Öyle ya da böyle, bir tıkanma olduğu zaman uluslararası soruşturma için adım atmaktan çekinmeyeceğiz demiştik.

ABD’nin PYD YPG ye verdiği destek. Suriye’den çekilmesiyle belki bu sorunu kökten çözebiliriz.

FETÖ… 

FBI kapsamlı soruşturma başlatsa da iade ile ilgili beklentimiz henüz gerçekleşmemiştir. ABD ile ilişkiler son dönemdeki temaslarla daha pozitif noktaya gitmeye başlamıştır.

AB ile ilişkiler. Bir normalleşme süreci başladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...