Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hırsızı kovalamaktan vazgeçmeyiz'

'Hırsızı kovalamaktan vazgeçmeyiz'

POLİTİKA Haberleri

“Milleti aldatmasınlar. 28 bin oydan 13 bine düşerken, oy hırsızlığının üstünü örtmenin bir manası yok. Hırsızı kovalamaktan bu millet de MHP de vazgeçmeyecek.”

EBRU KARATOSUN
ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam kendini takip eden gazetecilerle bir araya geldiği iftar programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri Bahçeli, İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “dokunulmazlık” çağrısı yaptığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “YSK kararına saygı duymaktan öte yapılacak bir şey yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu bey çok hırçın bir üslupla, gergin bir bakışla tartışma zemini açmış ve YSK’nın 7 üyesi üzerinde isimlendirme yaparak onları çete olarak suçlamıştır. Bu kadar aşırı, kırıcı, karıştırıcı konuşmayı yapan kişi dokunulmazlık zırhına bürünmemelidir, önünü açmalıdır. Fezleke ile bir genel başkanı TBMM’ye taşımak yerine kendisinin iradesiyle TBMM’ye gelmesini demokratik açıdan daha ahlaki bulduğumu ifade etmek için o teklifte bulundum. Ama CHP’nin bazı sözcüleri ‘Hodri meydan’ diyor. Neyin hodri meydanını yapacağız. Getireceksen bu dokunulmazlığı sen getirecektin. Getirmeyeceksen fezleke yoluyla geldiği taktirde yine TBMM’de kanaatlerimizi açıkça ifade eder ve kullanacağımız oyu belirleriz.

GÖNÜL GÖNÜLE GELMEMİZ LAZIM
(Cumhurbaşkanı ile ortak miting) Programın içinde miting bir unsurdur. Ama programın nasıl olacağına arkadaşlarımız görüşerek karar verecekler. Kapı çalmak suretiyle gönül çalmayı birbiriyle kaynaştırarak bir yol bulmalıyız. Onun için mitingde göz göze geliyorsunuz da gönül gönüle gelemiyorsunuz. Bizim gönül gönüle gelmemiz lazım.

O sloganı kullanan FETÖ’cüler PKK’lılar var
MHP lideri Bahçeli, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kullandığı “Her şey çok güzel olacak” sloganını çok yanlış bulduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Emre Uslu denen bir kişinin sloganı bu. Şimdi bunu herkes kullanıyor, bazıları da kullandı. Bir de bütünleşenler var. Kimler var mesela? Güroymak’a giderken orada Norşin olarak isim değişikliğini ifade ederken ‘Her şey çok güzel olacak’ diyen bir eski Cumhurbaşkanı var. FETÖ’cüler var, PKK’cılar var. Slogan çok yanlış. Bana ille de bir slogan diyorsanız, ‘İstanbul’da bu kadar gürleyen havada, yağmur bereket varken yıldırımlar çaksın’ derim.”

TÜSİAD’ı halk da kabul etmiyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından TÜSİAD’ın açıklama yaptığı hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: “Türkiye’nin önemli siyasi krizler yaşadığı ortamda bekleyip bekleyip siyasi krizi tahrik edici konuşmayı TÜSİAD alışkanlık haline getirmiştir. Başkanları kim olursa olsun bu gelenek devam ediyor. Kendilerine bir tek soru soruyorum: ‘Bugüne kadar o yapısal reform tekliflerinden hangisi kabul gördü, hangisinden sonuç aldılar?’ Siyaseti çok erken yorumlamaya kalkmasın. Şimdi bir başkan çıkmış bir cümle sarf ediyor. Ona o cümleyi tersinden okuturlar. TÜSİAD’ı halk da kabul etmiyor.”

Galatasaray, o şahsı aforoz etsin
Bahçeli, Galatasaraylı Hayri Kozak’ın Ekrem İmamoğlu’na destek sözleriyle ilgili de “Galatasaray yönetimi o şahsı aforoz etsin. Yani çok sayıda taraftarı bulunan spor kulübünü bir kişi bu şekilde istismar edemesin, bir eksik kalsın bana göre Galatasaray” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...