Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu: '14 vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybetti'

Düzenleyen:
Bakan Soylu: '14 vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybetti'

POLİTİKA Haberleri

Bayram tatili dolayısıyla 185 bin emniyet personelinin yollarda görevde olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şuana kadar ilk iki günde trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti. Ama bu rakamın son on yıllık ortalaması günde 20 kişidir. Bu son on yıllık ortalamaya göre yüzde 62 azalma demektir” dedi.

“ŞUANA KADAR İLK İKİ GÜNDE TRAFİK KAZALARINDA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ” 
Trafikte yaya kampanyası başlattıklarını ifade eden Bakan Soylu, “Yaya öncelikli trafik kampanyası yaptık. Ve bununla ilgili bir kanun çıkarıldı. Çıkardığımızdan itibaren yaya kazalarındaki ölümler yüzde 37 azaldı. Bunu daha da azaltacağız. 2019 yılını yaya öncelikli yıl olarak ilan ettik. Trafikte çok önemli bir adım daha attık. 59 trafik politika belgesi hazırladık. 59 politika belirledik ve bunların büyük bir bölümünü gerçekleştirdik. Yılbaşı itibariyle söylüyorum. 5 aylık dönem içerisinde trafikteki ölümler yüzde 39 azaldı. 2017 yılında 7 bin 427’ydi. 2018 yılında 6 bin 675. 185 bin personelimizle yollarda görevdeyiz. Kritik yerlerde 10 kilometrede bir polis ekiplerimiz var. Ben de bu denetimleri dün ve ondan önceki gün gerçekleştirdim. Ve bayram tatilinin ilk iki günü, birinci gün 7 kişiyi kaybettik. İkinci gün de 7 kişiyi kaybettik. Şuana kadar ilk iki günde trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetmiş oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ama bu rakamın son on yıllık ortalaması günde 20 kişidir. Bu son on yıllık ortalamaya göre yüzde 62 azalma demektir” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...