Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Rumlara rest: Soydaşlarımızın hakkını yedirtmeyiz!

Erdoğan'dan Rumlara rest: Soydaşlarımızın hakkını yedirtmeyiz!

POLİTİKA Haberleri

“Bölgeden çıkacak petrolde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımızın da hakkı var. Bu hakkı hiç ilgisi olmayanlara yedirtmeyiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de ‘oldubitti’ yapmaya çalışan Rumlara ve ortaklarına rest çekti. Erdoğan “Kardeşlerimizin hakkını sonuna kadar koruyacağız” dedi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, yeni alınan sondaj gemileri ve arama noktasındaki gemilerin bölgeye intikal ettiğini belirterek şöyle konuştu:
Kuzey Kıbrıslıların da çalışmaları var. Onları korumaları noktasında yine Silahlı Kuvvetlerimizin ilgili fırkateynler olsun hepsi bölgedeler. Bölgenin bir defa çıkacak olan tüm neması, bu petrol noktasında olabilir, başka olabilir, bunların hepsinden Güney Kıbrıs’ın nasıl hakları varsa, aynı şekilde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın, hiç ilgisi, alakası olmayanlara da yedirtmeyiz. Onun için diplomatik ilişkilerimiz var. Diplomatik ilişkiler dışında da münhasır ekonomik bölgede bize ait olan loblar var. Buralar üzerinde de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...