MHP'li Yalçın'dan CHP'ye: Bölücülüğün sözcüsü oldular

MHP'li Yalçın'dan CHP'ye: Bölücülüğün sözcüsü oldular

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yazılı açıklama yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sivas Kongresi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak kutlamalara katılmasını eleştirdi.

Sivas Kongresi kararlarının birinci maddesinde “Millî sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz” ifadesinin yer aldığını belirten Yalçın şunları söyledi:
Oysa CHP; etnik ayrılıkçılığın, bölücülüğün hamisi ve sözcüsü iş-levi görmekte, uluslararası aktörlerin taşeronlarına kol kanat germektedir. CHP’nin bugünkü siyasi partnerleri, kader ortakları arasında geçmişin zararlı cemiyetlerinin bugünkü uzantıları vardır; Kandil’den yönetilen, Okyanus ötesinden sevk ve idare edilen FETÖ ile PKK’nın siyasi kanadı vardır.
CHP’de “İktidar iş başından gitsin, Cumhur İttifakı dağılsın da ülkede birlik ve beraberlik ruhu bozulursa bozulsun. Türkiye tehlikeye girerse girsin” anlayışının hâkim olduğunu belirten Yalçın, CHP aşırı sol akımlarla, PKK ve FETÖ gibi bölücü terör örgütlerinin politik ayaklarıyla iyi anlaşmakta, kolayca iş birliği yapabilmektedir”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...