Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anayasa Komisyonunda Süheyl Batum Atilla Kart gerginliği

Anayasa Komisyonunda Süheyl Batum Atilla Kart gerginliği

Politika Haberleri

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında CHP'li Atilla Kart ile Süheyl Batum arasında tartışma yaşandı.

Süheyl Batum, bir önceki toplantıda CHP'li Rıza Türmen'in 'evet' dediği, HSYK'nın yapısına ilişkin maddeye itiraz etti. Bunun üzerine AK Partili Mustafa Şentop, "Bu maddede uzlaşma sağlanmıştı" hatırlatması yaptı. CHP'li Süheyl Batum'un itirazısın sürdürmesi üzerine devreye CHP'li üye Atilla Kart girdi. Kart, "Grubun sözcüsü benim, bu maddeyi uygun görüp kabul ettik" dedi. Kart'ın sözlerine sinirlenen Batum, "Genel Başkan bile gelse CHP'nin ilkelerini çiğnetmem" diye tepki gösterdi. AK Partili Şentop tartışmanın uzaması üzerine toplantıyı sonlandırdı. nbsp;Bu tartışmadan sonra CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Süheyl Batum basın toplantısı yaptı.AK Parti'li Mehmet Ali Şahin'in kendisini suçlayan açıklamalarına yanıt veren Batum şunları söyledi: Bu eleştirileri bir ahlak nbsp;sorunu olarak tanımlıyorum. Bunlar bir amaca yöneliktir. Plan yapıldı ve uygulamaya konuldu. Şahin'de beni hedef olarak göstermektedir' Batum, şöyle devam etti: "Din vicdan özgürlüğü konusu... Belli noktalarda karşı çıktım. Bunun içinde eğitim ve öğretimin ne işi var? Eğer sadece amacınız din kurallarının çocuklara öğretilmesi ise onu yazalım. Çoğunlukta olan insanların kendi dini inançlarına göre eğitim verilmesi güvence altına alınıyor.Toplantı gösteri yürüyüşü... 'İdari makamlar, toplantı ve gösteri yürüyüşünün yapılacağı yeri, güzergahı ve zamanını belirler' diyor. Zamanını belirleyebilir mi? Böyle bir yetki olabilir mi? Buna da karşı çıktım.Benim karşı çıktığım, Mehmet Ali Şahin'in de 'sabote ediyor' dediği değişiklikler bunlar. Bir kişi bana desin ki 'Bak ne kadar güzel maddeler düzenlenmiş, sen bunları geri götürmek istiyorsun.' Avukatlık mesleği ve barolar... 'Bu düzenleme için Barolar Birliği'nden görüş aldık' dediler. Aradım, görüş almamışlar, 'yanlış madde' dediler. Karşı çıktım. Bunun geri götürmekle ne alakası var. nbsp;

"PARTİMİN ÖNERİLERİ İLE ÇELİŞMİYOR"
Gazetecilerin sorularını yanıtalayan Batum, yeni anayasa için sunduğu önerilerin partisinin önerileri ile çelişmediğini ifade etti. Batum, "Herhangi bir yönetici çağırın, deyin ki 'Süheyl Batum bunları kabul etmemiş', o da çıksın, 'Çok ayıp etmiş, bunları tam biz istiyoruz' desin. Yani bu konuda parti içinde bir çekişme var mıdır yokmu dur emin olun bilmiyorum" dedi.


TARTIŞTIĞIMIZ DOĞRU
Batum, partisinin Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart ile ile tartıştığı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığı sorusu üzerine, "Doğrudur. Ama polemik yapmanın bir anlamı yok. Atilla Bey, şöyle zannetmiş olabilir: 'Ben grup sözcüsüyüm. Partimin görüşünü söylemek yetkisi bana aittir' diye. Ben bunu söyledim: Böyle bir yetki yok.''(aksam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...