Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkan Erdoğan noktayı koydu: ‘50+1’den geri dönmeyeceğiz

Başkan Erdoğan noktayı koydu: ‘50+1’den geri dönmeyeceğiz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı, kurmaylarıyla ‘Yüzde 40 oyla seçilme’yi görüştü ve “Yüzde 50+1’i milletimiz onayladı, bundan geri dönüş yok” dedi.

Damla Peker ANKARA

BEKİR BOZDAĞ: SİYASİ İSTİKRARI ZAYIFLATIR
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ “Cumhurbaşkanının en az yüzde 50+1’in oylarıyla seçilmesi meşruiyet tartışmalarını önler, yeni sistemin aradığı büyük halk uzlaşmasını temin eder” dedi. Bozdağ “Anayasa’ya göre cumhurbaşkanı, geçerli oyların en az yüzde 50+1’i ile seçilir. Yüzde 50+1 oy ile seçilme sınırını yüzde 40’a çekmek; güçlü iktidarı zayıflatır, cumhurbaşkanını güçsüzleştirir, iktidarın ömrünü kısaltır, büyük uzlaşmaya olumsuz etki eder” ifadesini kullandı. Bozdağ açıklamasında “Yüzde 50+1’in oyu ile cumhurbaşkanı seçilebilme sınırının korunması yeni sistemin sağlıklı işlemesi sağlar. Seçmen çoğunluğunun uzlaşmasını zorunlu kılar” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...