Trump’tan Erdoğan’a davet

Trump’tan Erdoğan’a davet

POLİTİKA Haberleri

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için düğmeye basmasına saatler kala kritik bir telefon görüşmesi yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump dün gece telefonda görüştü. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşünü sağlayacak şartların oluşturulması için Güvenli Bölge’nin şart olduğunu ifade etti.
Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlı olan Türkiye’nin, bölgede bir daha böyle bir problemin yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağı vurgulanan görüşmede, ABD askerî ve güvenlik bürokrasisinin, iki ülke arasında sağlanan mutabakatın gereklerini yerine getirmemesinden duyulan rahatsızlık Trump ile paylaşıldı.
İki lider, Trump’ın daveti üzerine önümüzdeki ay Washington’da bir görüşme yapmayı da kararlaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...