ABD'nin skandal kararına cevap: Davetimiz geçerlidir

Düzenleyen:
ABD'nin skandal kararına cevap: Davetimiz geçerlidir

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD Temsilciler Meclisinin Ermeni olayları kararı için "Tarih ışığında arşivlerimizi açtık, davetimiz geçerlidir. Acıları yarıştırarak dünü okumaya çalışmak, yarını inşa etmek doğru değildir" dedi. Kalın "Erdoğan ABD'ye gidecek mi?" sorusuna "Trump gitmemizi çok istiyor 3 -4 güne belli olur" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir canlı yayında soruları cevapladı

Kalın şunları ifade etti:

İki tasarının birincisinin geçmişi var. Her yıl nisanda gündeme getiren bir lobi hep vardı. Son olarak şu anda Nancy Pelosi'nin bayraktarlığını yaptığı tasarının geçmişinde Pelosi birkaç kez gündem getirmişti. Türkiye aleyhine oluşturulan siyasi kilimi arkalarına alarak bir hamle yaptılar ve çıkardılar. Senato'dan geçmesi bana göre zor. Temsilciler Meclisi görüştüğünü kayda geçirmiş oldu.

Amerikan yönetiminin, Trump yönetiminin resmi politikası haline gelmiş değil.

Tarihi vesikalar, belgeler esas alındığında soykırım iddiasını temellendirecek hadiselerin yaşanmadığını onlar da biliyorlar.

Cumhurbaşkanının ortak tarih komisyonu çağrısı halen karşılık bulmuş değil. Tarih ışığında arşivlerimizi açtık, davetimiz geçerlidir. Acılara yarıştırarak dünü okumaya çalışmak, yarını inşa etmek doğru değildir.

Gerçekten hakikatlerin ortaya çıkmasını isteyen insanlar varsa, bu vesikaların belgelerin ortaya çıkması için çaba sarf edebilirler.

Kalın "Erdoğan ABD'ye gidecek mi?" sorusuna "Trump gitmemizi çok istiyor 3 -4 güne belli olur" yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...