Davutoğlu, İngiliz mevkidaşı Hagie ile bir araya geldi

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu, İngiliz mevkidaşı Hagie ile bir araya geldi

Politika Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır ve Suriye temasları kapsamında Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile bir araya geldi.

Ortadoğu'da istikrarın sağlanması için yapılacak işbirliğinin ele alındığı görüşmede iki bakan, Suriye hükümetinin, daha önce kimyasal silah kullanımı iddialarını araştıran BM ekibinin, acilen bu bölgeye girişine izin vermesi gerektiği konusunda mutabık kaldı. Ayrıca, Suriye'de giderek kötüleşen insani durumu ele alan bakanlar, soruna siyasi bir çözüm bulunması yönünde çabaların ne şekilde ilerletilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Mısır'daki şiddetten duyulan endişeyi paylaşan Davutoğlu ve Hague, Mısır'daki durumun acilen siyasi olarak kapsayıcı ve demokratik bir süreçle istikrara kavuşturulması ve Mısır halkının çıkarlarının korunması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...