‘General eskisi’ ifadesi kızdırdı

‘General eskisi’ ifadesi kızdırdı

POLİTİKA Haberleri

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, TBMM Genel Kurulunda tank palet fabrikası tartışmaları sırasındaki “Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrı yapıyorum; bu konuyu bile bilmeyen bir ‘general eskisi’ni Millî Savunma Bakanı yapmayın” sözleri tepkiyle karşılandı.

Haber Merkezi ANKARA

Altay’ın sözlerinin, TSK’da yıllarca görev yapmış emekli generalleri rencide ettiği belirtiliyor. Ayrıca, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Plan ve Bütçe Komisyonunda konuyu bütün detaylarıyla anlatmış olmasına rağmen, Altay’ın sözlerinin, bunları duymadığını ya da tutanakları okumadığını gösterdiği değerlendirmeleri yapılıyor. Engin Altay’ın tank palet fabrikasına yönelik eleştirisinde skandal ifadeler kullandığına dikkat çekilirken, savunma sanayiinde bugüne kadar çivi bile çakmayanların ‘Tank Palet Fabrikası’na ilişkin tartışmaları gündemde tutarak algı oluşturmaya çalıştığı belirtiliyor.
Türkiye tank palet fabrikası hamlesiyle TSK’nın acil ihtiyacı olan yerli ve millî tank projesinin gerçekleştirileceğine işaret ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...