Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran mezhepçi olsa da suikastı doğru bulmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran mezhepçi olsa da suikastı doğru bulmayız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ABD tarafından planlı bir suikast sonucu öldürüldüğünü, bu olayın Türkiye tarafından tasvip edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Merkezi ANKARA

Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti MYK ve MKYK toplantılarında Libya’daki gelişmeler ile ABD’nin İranlı komutan Süleymani’yi öldürmesini değerlendirdi. TBMM’den geçen tezkere kapsamında TSK unsurlarının aşama aşama Libya’ya gideceğini hatırlatan Erdoğan’ın “Şu anda TSK unsurlarından Libya’da olanlar var. TSK oraya savaşmak için gitmiyor. Libya’nın meşru hükûmetinin daveti üzerine koordinasyon için gidiyor” dediği öğrenildi. Erdoğan, Libya’da ateşkesin sağlanması ve meşru hükümetin korunması konusunda Türkiye’nin desteğini sürdüreceğine de dikkat çekti.
 ABD’nin İranlı komutan Süleymani’yi füze saldırısı ile öldürmesini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İran, Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olarak bölgede mezhepçi ve yayılmacı bir politika izliyor. Ama bu böyle diye, suikastı tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Bu olayın planlı bir suikast olduğunu düşünüyorum. Çünkü ABD Başkanı Trump’la görüştükten 4-5 saat sonra bu olay gerçekleşti. Görüşmede, her şeyin yolunda olduğunu söylemişti. Belki Trump’ın da bundan haberi yoktu. Bunu bilmiyoruz. Ama belli ki planlanmış ve hazırlanmış bir suikast” görüşünü dile getirdi. Erdoğan, İran’ın ikinci bir Suriye olmasını istemediklerini, orta yolun sağlanması için Türkiye’nin çaba gösterdiğini belirterek “Her iki tarafın da haklı ve haksız olduğu durumlar var. Biz her iki tarafa da ‘Bölgenin istikrarsızlaştırılmaması’ telkininde bulunuyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...