Çavuşoğlu, Avustralya Dışişleri Bakanı Payne ile görüştü

Düzenleyen:
Çavuşoğlu, Avustralya Dışişleri Bakanı Payne ile görüştü

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne ile görüştü. Görüşmede kıta üzerindeki yangın ve son durumu hakkında konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avustralyalı mevkidaşı Marise Payne ile telefonda görüşerek, ülkede devam eden yangınlar konusunu konuştu. Bakan Çavuşoğlu, yangınlarda ölenlerle ilgili Payne'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

AVUSTRALYA'DA YANGIN FELAKETİ DEVAM EDİYOR
Dünyanın yüreğini sızlatan Avusturalya'daki yangınla yoğun mücadele devam ediyor. Ölümcül yangınlarla boğuşan kıtada 6 Ocak'ta Sydney'de nihayet yağmur yağdı fakat yangın bölgelerinde kriz devam ediyor.

Avustralya'da eylül 2019'dan bu yana ölümcül yangınlar artarak sürüyor. Bölgeden yürek yakan fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Yangın bölgesinde hayvanların telef olduğu görüntüler yaşanan çaresizliği gözler önüne serdi.

Orman yangınları her yıl gerçekleşse de, 2017'den beri yükselen sıcaklıklar, düşük yağış ve kuraklık koşulları, eski Avustralya başbakanı Kevin Rudd'un "ulusal kıyamet" olarak adlandırdığı felaketi yarattı.

Şimdiye kadar, sadece Yeni Güney Galler'de (NSW) yaklaşık 500 milyon hayvanın öldüğü tahmin ediliyor. Bilançonun daha ağır olduğu yerel kaynaklarda iddia edilirken, kesin bilgilerin ancak yangının söndürülmesinin ardından elde edileceği bildirildi.

Ülke genelinde toplam 24 kişi öldü ve sadece Yeni Güney Galler eyaletinde (NSW) 2 binden fazla ev yıkıldı veya hasar gördü.

Eyalet ve federal makamlar, ABD de dahil olmak üzere diğer ülkelerden gelen yangın söndürme yardımlarıyla bile büyük alevleri kontrol altına almaya çalışıyorlar.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...