Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi dahi yoktur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA / İHA
'Türkiye'nin heba edecek tek bir çivisi dahi yoktur'

POLİTİKA Haberleri  / AA / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehrine ve ilçesine hizmet değil de şov peşinde koşanların ne hallere düştüğünü sizler de görüyorsunuz. Son mahalli idareler seçimlerinin üzerinden daha bir sene bile geçmeden şovmenlerin maskesi düşmeye, gerçek yüzleri ifşa olmaya başladı” dedi.

"Çoğu belediyemiz elinin altındaki imkanları etkin biçimde kullanamadığı için sıkıntı çekiyor"
“Bugünkü toplantımızı ensar-muhacir kardeşliğinin mahalli idarelere uyarlanması olarak görüyorum” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Ensar ile muhacir sadece varlığı değil aynı zamanda dertlerini de paylaşmışlardır. Bizim inancımızda paylaşmak malı azaltmaz bilakis bereketlendirir. Aynı şekilde dertleri paylaşmakta yüreği hafifletir, çalışma şevkini artırır. AK Parti olarak imkanlar bakımından daha iyi konumda olan belediyelerimizle dezavantajlı belediyelerimizi ensar-muhacir gibi birbirine kardeş olarak zimmetliyoruz. Amacımız, sadece kaynakların değil tecrübelerin de karşılıklı olarak paylaşılmasına fırsat tanımaktır. Maddi bakımdan durumu nasıl olursa olsun her bir belediyemizin diğerinden öğreneceği pek çok değerli bilgi bulunuyor. Bunların ortak akıl, istişare ve dayanışma ile belediyelerimiz arasında aktarılmasını istiyoruz. Çoğu belediyemiz yokluktan değil, elinin altında bulunan imkanları etkin biçimde kullanamadığı için sıkıntı çekiyor. Bir belediyemizin kepçesi, kamyonu, temizlik aracı atıl bir şekilde garajda dururken diğer belediyemiz görevi olan çalışmaları yapamıyor. Aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki belediyelerimiz çok temel ihtiyaçlar için sıkıntı çekerken Batı’daki belediyelerimiz keyfe keder işlere ciddi kaynaklar aktarıyor. Bırakın araç gereç gibi kaynakları atıl halde bekletmeyi, Türkiye’nin heba edecek tek bir çivisi, boşa geçirecek tek bir anı dahi yoktur. Belediyelerimizin uhdesinde bulunan her türlü imkanda 82 milyonun her bir ferdinin hakkı vardır. Bugünkü çalışmamızın en büyük katkısı hizmette adaleti sağlamanın yanı sıra belediye kaynaklarının imece usulü ile daha verimli kullanılmasına imkan verecek olmasıdır. AK Parti belediyeleri artık sadece kaliteli hizmetin değil aynı zamanda dayanışmanın da öncüsü olacaklardır. Bu noktada en büyük sorumluluk imkan bakımından çok daha iyi konumda olan belediyelerimize düşüyor. En büyük hakem olan hemşehrilerimizin gözü sizlerin üzerindedir.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...