Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'AB'nin söylemi hiçbir amaca hizmet etmiyor'

'AB'nin söylemi hiçbir amaca hizmet etmiyor'

POLİTİKA Haberleri

AB ülkeleri dışişleri bakanları, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin Türkiye'ye "AB üyesi ülkelerin deniz yetki alanlarındaki ve karasularındaki egemenlik haklarına saygı duyması" çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bu açıklamanın "hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneği" olduğunu söyledi. Aksoy, Türkiye'nin iyi niyetli girişimlerine karşı kayıtsız kalan ve Yunanistan'la GKRY'nin haksız ve hukuksuz iddiaları tarafından rehin alınan bu anlayışın, bölgesel barış ve istikrara katkı yapma şansı bulunmadığını ifade etti. AB'nin "Koronavirüsle mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesinin ise manidar olduğunu" belirten Aksoy, şunları söyledi: AB'nin yapması gereken, dayanışma kisvesi altında körü körüne Yunanistan ve GKRY'nin sözcülüğüne soyunmak yerine, sağduyuyla davranmak, uluslararası hukuk ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) meşru hak ve menfaatlerini dikkate almaktır. Biz, her zaman olduğu gibi, adilane diyaloğa açık olduğumuzu yineliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...