Bahçeli'den o yorumculara: Meğer ne çok Biden şarlatanı varmış

Düzenleyen:
Bahçeli'den o yorumculara: Meğer ne çok Biden şarlatanı varmış

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kaldı ki, biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmesini değerlendirdi. "Biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz. Bizim ABD’den beklentimiz Türkiye’yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır" dedi. 

TEDBİRLİ VE TEMKİNLİYİZ
Biden için "Tedbirli, temkinli, tedarikli ve kuşkulu bir bekleyişin içinde olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar vardır. Çünkü Biden'ın geçmişteki sözleri, temasları, çelişkileri, mesafeli tutumu Türkiye'ye şaşı ve soğuk bakışı iyimserliğimizin önüne set çekmektedir" ifadesini kullanan Bahçeli, günlerce ABD seçimlerini konuşan yorumculara da sert çıktı. Aydın yabancılaşmasının Türkiye'yi tehdit eder boyuta geldiğini ifade eden Bahçeli şöyle dedi:

ABD'NİN 50 EYALETİNİ BİLDİKLERİ KADAR KIRŞEHİR'İ BİLMEZLER
"Bizim anlayamadığımız ABD'deki başkanlık seçimi kampanyasına Türkiye'den fiilen ve gıyaben katılıp adaylar arasında mekik dokuyan ateşli taraftarların varlığıdır. Meğer ne çok Biden şarlatanı, Trump soytarısı varmış da haberimiz olmamış. Günlerce medya her meselede olduğu gibi kasıla kasıla ABD başkanlık seçimini yorumlayan yandan çarklı sözde uzman yorumcuların fanatik görüşlerini seslendirmiştir. Bir baltaya sap olamamış ne kadar ucube varsa siyaset allamesi kesilmiştir. Beşlik simit gibi dizildikleri televizyona nasıl çıktıkları, nereden bulundukları, hangi müktesebatla tecrürebeye sahip oldukları meçhul ve muammalı olan zevatın ABD başkanlık seçimlerini hararet ve hırsla anlatma çabaları trajikomik bir manzarayı ortaya çıkarmıştır. Biz izlerken utandık. Ama onlar konuşurken utanmadılar. ABD Başkan seçimlerini bu ülke vatandaşlarından daha fazla önemseyen, daha fazla sevinen, anlam ve sonuç çıkartan sözde aydın ve akmaz kokmaz yorumcuların bu denli kalabalık olması kaygı verici oranda düşündürücüdür. ABD'nin 50 eyaletini bildiği kadar mesela Kırşehir'in, Yozgat'ın, Şırnak'ın, Rize'nin, Muğla'nın, Balıkesir'in vatan coğrafyamızdaki yerini bilmeyen kurumuş vicdanlardan herkes sitem ve şikayet etmiştir."

KILIÇDAROĞLU KÖKÜNDEN KOPMUŞ SİYASETÇİ

Bahçeli konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklendi.
Kılıçdaroğlu'nun Biden'ı kazanır kazanmaz tebrik ettiğini hatırlatan Bahçeli "Dünya üzerinde kaç muhalefet partisi başkanı alelacele Biden’i tebrik etmiştir?. Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, 'alın beni kullanın' mesajı veren, kökünden kopmuş, kimliğini kaybetmiş bir siyasetçidir" diye konuştu.

30 YILLIK ZULÜM BİTTİ

MHP lideri Azerbaycan'ın Karabağ zaferini de değerlendirdi.  Karabağ’da 30 yıla yakındır devam eden düşman tasallutuna tarihi bir darbe indirildiğini, can Azerbaycan'ın kahramanlıkla topraklarını aldığını ifade eden Bahçeli, "Çok şükür hak sahibini bulmuştur. Çok şükür Türklük büyük bir zafer elde etmiştir." dedi. 
Ermeni çetelerinin tutundukları vatan topraklarından sökülüp atıldığını, katil Paşinyan'ın acıyla kıvranarak yenilgiyi kabullendiğini, elleri titreye titreye uzlaşılan anlaşma metnine imza atmak zorunda kaldığını söyleyen Bahçeli, zaferin inancın başarısı, azmin mükafatı olduğunu dile getirdi.  Ermenistan'ın, döktüğü kanların bedelini ödediğini, tarihi rövanşın alındığını, şehitlerin, mağdurların, mazlumların, evlerinden barklarından koparılan masum soydaşın hesabının terörist devlet Ermenistan’dan sorulduğunu dile getiren Bahçeli, "30 yıllık zulüm dönemi kapanmış, işgal süreci sona ermiştir. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Azerbaycan Türklüğüne, ne mutlu büyük Türk milletine." diye konuştu.
Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında yapılan antlaşmaya göre, 10 Kasım 2020’den geçerli olmak üzere ateşkes tesis edilerek muzaffer Türk askerinin haklı mücadelesinin tescillendiğini anımsatan Bahçeli,  "Dokuz maddelik anlaşma metni Azerbaycan’ın zaferine tarafların onayıyla hukuki bir hüviyet kazandırmıştır. 
Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in de ifade ettiği gibi, Paşinyan’ın anlaşmaya yanaşması kendi isteğiyle değil, Azerbaycan’ın demir yumruğuyla gerçekleşmiştir." dedi.

YÜKSELEN BAYRAK DÜŞMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i, şanlı Türk askerini, mücadeleye dua ve destek veren herkesi gönülden kutladığını dile getiren Bahçeli, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, tedavi gören gazilerimize şifalar diliyorum. Şimdi gerisini şer güçlerin piyonu Paşinyan ve hunhar şebekesi düşünsün. Artık kendisine sığınacak, kaçacak delik aramaya koyulsun. Fakat su uyusa da Ermenistan uyumayacaktır. Bu itibarla tetikte olmak, rehavete kapılmamak şarttır. Karabağ Türk’tür, Karabağ özgürdür, Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ Türk’ün çelikten bileğidir. İki devlet, tek milletiz, iki ayrı bedende aynı canız. Bir kere yükselen bayrak düşmemiş, düşmeyecektir." ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...