Meral Akşener ve Pervin Buldan aynı maske ile TBMM'de

Düzenleyen:
Meral Akşener ve Pervin Buldan aynı maske ile TBMM'de

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partilerinin TBMM grup toplantısına aile yapısını dinamitleyen İstanbul Sözleşmesi'ne destek için mor maske ile katıldı.

İYİ Parti, CHP ve HDP Türk aile yapısını bozduğu, sapıklığı meşrulaştırdığı gerekçesiyle eleştiri alan İstanbul Sözleşmesi'nde birleşti. İYİ Parti lideri Meral Akşener sözleşmeye destek için üzerinde "İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula" yazan maske kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "Mücadeledeyiz" yazılı mor maske taktı. 
Akşener sözleşmeyle ilgili maskeli mesaj verdi ancak değerlendirmede bulunmadı. İYİ Parti lideri bir süre önce "Sayın Erdoğan'ı bir kez daha yaptığı ender iyi işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek yerine sözleşmenin maddelerini hakkıyla uygulamaya çağırıyorum. Kadınlarımızı mağdur etmenize izin vermeyeceğiz. Bir avuç özgüvensizin egolarını eylemek uğruna İstanbul Sözleşmesi'ni feda etmenize izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ifadesini kullanmıştı.
Buldan ise grup toplantısında kadınların büyük mücadelesi sonucu imzalanan İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmadığı her günün sonucunda kadınların öldürüldüğünü, şiddete maruz kaldığını ve şiddetle birlikte baskı altına alındığını ifade etti. Nafaka hakkının da iktidar tarafından tartışma konusu haline getirildiğini kaydeden Buldan, "AKP iktidarı, bu meseleye kadının can güvenliğini sağlamak yerine erkeklerin cüzdanını düşünen bir yerden yaklaştı" dedi.

Bu arada CHP Kadın Kolları üyeleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın saat 11.00'de 81 ilde kadın derneklerinin de katılımıyla eş zamanlı basın açıklaması yapacak. Toplantıyla ilgili bilgi veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesinin kadınların can simidi olduğunu, bu sözleşmeyi tartışmaya açanları kınadığını söyledi. Nazlıaka "İstanbul Sözleşmesinin tartışılmaktan çıkarılıp maddelerinin hızlıca uygulanmasını talep ediyoruz. Kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkına ve güvenliğine sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...