AK Parti'den yurt dışı atağı: Dokuz temsilcilik daha açılacak

Düzenleyen:
AK Parti'den yurt dışı atağı: Dokuz temsilcilik daha açılacak

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, başta FETÖ ile mücadelede olmak üzere Türkiye’nin çeşitli konulardaki tezlerini daha iyi anlatabilmek ve gurbetçilerle ilişkileri daha da güçlendirmek için yurt dışı temsilciliklerinin sayısını arttırıyor. Dış İlişkiler Başkanlığının yürüttüğü çalışmayla, partinin yurt dışı temsilcilik sayısı 13’e yükselecek.

Ebru Karatosun ANKARA

AK Parti’nin şu anda dört ülkede temsilciliği bulunuyor. İlk temsilcilik 2015’te Belçika-Brüksel’de açıldı. Daha sonra 2017’de KKTC-Lefkoşa’da, 2018’de Almanya-Berlin’de, 2019’da da İngiltere-Londra’da temsilcilikler devreye girdi.  Bu yıl içerisinde ise yedi ülkede dokuz şehirde daha temsilcilik açılması hedefleniyor. Açılması planlanan o temsilcilikler şöyle: Almanya-Köln, ABD-Washington-New York, Rusya-Moskova, Fransa-Paris/Strazburg, Bosna Hersek-Saraybosna, Azerbaycan-Bakü, Makedonya-Üsküp.

SİYASİ DİYALOG 
Açılan temsilcilikler kanalıyla hem o ülkedeki gelişmelerin daha yakından takip edilmesi hem de iki ülke ilişkileri ve siyasi diyaloğuna daha fazla katkıda bulunması hedefleniyor. Ayrıca hükûmetin yürüttüğü resmi temasların yanı sıra temsilcilikler aracılığıyla partiler arası iletişim kurulması da sağlanacak. Yine, yurt dışı temsilcilikleri sayesinde Türkiye’ye ve AK Parti’ye yönelik algı operasyonlarına karşı daha aktif bir şekilde mücadele etme imkânı olacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...