Gül'den Pakistan Cumhurbaşkanı'na 'Cumhuriyet Nişanı'

Gül'den Pakistan Cumhurbaşkanı'na 'Cumhuriyet Nişanı'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Navaz Şerif'e düzenlenen törenle 'Cumhuriyet Nişanı' verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Navaz Şerif'e Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Cumhuriyet Nişanı verdi. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Tören öncesi yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün burada Pakistan Başbakanı, kıymetli dostumuz, Sayın Navaz Şerif'e 'Cumhuriyet Nişanı'nın takdimi için toplanmış bulunuyoruz. Bu, ülkemizin, Devlet Başkanları haricindeki zevata verilen en büyük nişanıdır. Cumhuriyet Nişanı, dostça ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve halkların birbirlerine yakınlaştırılmasında üstün başarı sergileyen devlet adamlarına verilmektedir. Bu nişanı, Pakistan gibi bir ülkenin Başbakanına takdim etmekten gerçekten onur duyuyorum" dedi.
Pakistan'ın, köklü tarihi geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarının bulunduğu müstesna bir ülke olduğunu belirten Gül, bugün de ikili ve çok taraflı işbirliğinin en ileri seviyede olduğunu söyledi. Gül, "Bütün siyasi hayatınız boyunca ülkenizde demokrasinin hüküm sürmesi ve kalkınmanın hızlanması için mücadele ettiniz. Demokrasinin askıya alındığı dönemlerde daha ülkenize zarar vermemek için hep sağduyu, sabır, fedakarlık ve vatanperverlik duygusu içinde hareket ettiniz. Bu erdemlerinizle Pakistan halkına ve biz dostlarınıza hep güven verdiniz, umut aşıladınız. Nitekim, ülkenizin tarihinde bir ilke imza atarak üçüncü defa Başbakan seçilme başarısını gösterdiniz. Bu, hiç şüphesiz örnek liderlik ve devlet adamlığı vasıflarınızın Pakistan halkı tarafından takdir edildiğini ve zat-ı alilerine duyulan güveni göstermektedir" şeklinde konuştu. Pakistan'da şimdiye kadarki en yüksek katılım oranıyla 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen seçimlerin, sivil iktidarın, demokratik siyasi süreç dahilinde kesintiye uğramadan el değiştirmesi bakımından bir ilki oluşturduğunu anlatan Gül, bu durumun Pakistan demokrasisinin ulaştığı mertebeyi gösterdiğini ve İslam dünyasına gerek siyasi liderlik, gerek demokratik olgunluk bakımından bir ilham kaynağı teşkil ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dost Pakistan'ı kalkındırmak için kapsamlı ekonomik reformları ve büyük projeleri hayata geçireceğinizden eminim. Ayrıca, Türkiye ile Pakistan arasında dostluk ve kardeşlik temelinde tesis edilen ilişkilerin pekiştirilmesi için üstün gayretlerinizi sürdüreceğinize de tüm kalbimle inanıyorum. Bu vesileyle, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlak geleceğine olan sarsılmaz inancımı yeniliyor, zat-ı alilerine sağlık, başarı ve mutluluk, dost ve kardeş Pakistan halkına huzur ve refah diliyorum." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...