Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TBMM Başkanı Şentop: Güçlü Meclis güçlü millet demektir

TBMM Başkanı Şentop: Güçlü Meclis güçlü millet demektir

POLİTİKA Haberleri

TBMM’nin açılışının 101’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis dün özel gündemle toplandı.

Ebru Karatosun ANKARA

Açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Vatanın, milletin ve devletin iyiliğini gözettikleri iddiasıyla millî iradeye müdahale edilebileceğini düşünenler, sadece demokrasinin işleyen kurallarıyla değil cumhuriyetin kurucu umuduyla da temelden çelişmektedirler. Güçlü Meclis, güçlü millet demektir. Muhtıra, darbe, darbe girişimi gibi Meclis iradesini hedef alan her türlü müdahale esasen milleti hedef almış demektir” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Millî kurtuluş savaşı mücadelemiz sadece bir askerî mücadele değildir aynı zamanda bir anayasal demokrasi mücadelesidir. Bu mücadele bugün hâlâ devam etmektedir” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay da "Millî irade son 60 yılda çeşitli darbe ve vesayet girişimlerine de maruz kalmıştır. Meclis’imiz bugün de darbe ve vesayet heveslilerine, yabancılardan himaye ve iktidar dilenenlere karşı tedbirli olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...