Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu açıkladı: Bataklık Operasyonu'nun içinde FETÖ var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Soylu açıkladı: Bataklık Operasyonu'nun içinde FETÖ var

POLİTİKA Haberleri  / AA

Bakan Soylu, katıldığı bir televizyon programında Bataklık Operasyonu'na dair 2 uyuşturucu baronunun yakalandığını belirterek, "Bataklık Operasyonu'nun içerisinde FETÖ var ve ulaştık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE, UYUŞTURUCUYLA TARİHİNİN EN BÜYÜK MÜCADELESİNİ VERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği "Türkiye'nin uyuşturucu ve insan kaçakçılığı merkezi haline geldiği" iddiasının sorulması üzerine Soylu, Türkiye'nin, tarihinin en büyük uyuşturucuyla mücadelesini yaptığını, bu mücadelede Avrupa'nın Türkiye'yi her raporunda tebrik ettiğini belirtti.

Türkiye'nin uyuşturucu için hem hedef hem de transit ülke olduğuna dikkati çeken Soylu, "Afganistan'dan üç eroin rotası vardır. Birisi kuzey rotası direkt Avrupa'ya gider. Birisi Balkan rotası biz o rota içindeyiz. Biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz'den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa'nın yüzde 60, bazen 75 eroinini, Avrupa ile Türkiye'nin toplam eroinini biz yakalarız." dedi.

Birlik Operasyonu'nda 4 ton 182 kilogram eroin ele geçirdiklerini, Hollanda'dan Almanya ve Avusturya'ya kadar birçok ülke ile ilgili esrar ve eroin operasyonu yapıldığını anımsatan Soylu, ülkenin her yerinde uyuşturucu operasyonu yürütüldüğünü, böyle bir tablonun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyledi.

"BATAKLIK OPERASYONU'NUN İÇERİSİNDE FETÖ VAR"

'Bataklık Operasyonu'na dair açıklamalarda bulunan Soylu, "Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim var? İki baron yakalandı. Kemal Bey 'Baronlar nerede' diyor ya. Bataklık operasyonunda dünyanın en büyük baronlardan bir tanesi yakalandı. Bunu Türkiye ilk kez duyuyor, bataklık operasyonu içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık.  Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Kolombiya'dan şu kirli bilgi rotasını getirir misiniz' diyor. Bunun nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam herkesin aklı şaşar. 'Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen' dedi Kılıçdaroğlu? Bunu kim söylemiş FETÖ firarisi söylemiş. FETÖ firarisi Sait Safa..." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR İVME YAKALADI"

Soylu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırlarının dışına çıkarak asimetrik ve simetrik bütün hamleleri gerçekleştirdiğini, Karabağ'dan Libya'ya kadar hat kurulduğunu belirterek, "İç güvenlikte ne yaptık? Bugün Türkiye'de kalan terörist sayısı 260. Bugün 4 daha gitti şimdi Şırnak'ta Beytüşşebap'ta" dedi.

5 yıl önce Türkiye'de her gün bir patlama olduğunu, şimdi ülkenin topyekun bir mücadele içerisinde bütün kapasitesini genişlettiğini vurgulayan Soylu, "Bunu çekemiyorlar, tehlikeli buluyorlar. Netanyahu ile Sayın Cumhurbaşkanımızın benzetilmesinin altında tamamen bu vardır. Bütün güçlerini bir araya getirip, acaba biz bunları nasıl ekarte ederiz... Rahmetli Özal'a, Menderes'e, Demirel'e, Türkeş'e her birine söylediklerini teker teker geçmiş tarihimiz içerisinde yaşadık, biliyoruz. Türkiye bambaşka bir ivme yakaladı. Tam da bu ivmeyi ortadan kaldırmaya yönelik saldırılar devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ 15 TEMMUZ'UN AMERİKA İLE BERABER FAİLİDİR"

 

Bakan Soylu, bir başka soru üzerine "Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz'un Amerika ile beraber failidir, net. Biz bunu nasıl değerlendiriyoruz? İçişleri Bakanlığı olarak oradaki 15 Temmuz'un faillerinden biri olan Dağhan, kırmızı kategoride, bizim 15 Temmuz'un teröristlerinden biridir ama bu konuda uluslararası anlamda müracaatlarımız da söz konusu. Bizim için 10 milyon ödülle aranan kırmızı kategorideki terörist. Birleşik Arap Emirlikleri etrafımızdaki coğrafyada, biraz önce bahsettiğim ülkelerin en önemli operasyonel partneridir." değerlendirmesinde bulundu.

"15 TEMMUZ 2016'DAN BU YANA 30 ULUSAL ÇETE ÇÖKERTİLDİ"

Soylu, "15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 41 operasyonda 30 ulusal çete çökertildi. Yani Türkiye'nin her tarafına yayılmış 30 ulusal çete çökertildi" diye konuştu. Sadece geçen yıl 2 bin kişinin tutuklandığını aktaran Soylu, "Nefes aldırmıyoruz organize suç örgütlerine ve nefes aldırmayız" ifadesini kullandı.

"AKŞENER'İN DEDİĞİ YAKIŞIR MI?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya benzetmesine ilişkin soru üzerine Soylu, şu değerlendirmeleri yaptı:
"Akşener'in dediği yakışır mı? Çocukları katleden, öldüren, savunmasız masum insanları ortadan kaldıran, dinimize tasallut eden... Ne yapmış o insanlar yıllardan beri? Sayın Cumhurbaşkanımız ne yapmış? Kaç kişi almış getirmiş de Türkiye'de bakmış? Milyonlarca insana ev sahipliği yapıyoruz. Ne yaptın bu ülkeye de ne ortaya koydunuz da siz Tayyip Erdoğan'ı Netanyahu ile aynı kareye koyuyorsunuz?"

"COVİD-19 SÜRECİNDE TOPLU TAŞIMADA ÇOK SIKINTI ÇEKTİK"

Covid-19 salgınıyla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, karşı karşıya kalınan bu süreci hiç kimsenin tahmin edemediğini ve bu süreçte atılan her bir adımın yeni olduğunu ifade etti.

Soylu, hedeflerinin mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldırabilecek adımları atmak olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Toplu taşıma, problem. Biz onun için 65 yaşa 'toplu taşımaya binmeyin, istediğiniz gibi yürürsünüz, gençler toplu taşımaya binmeyin' dedik. 'Zaten toplu taşımaya zorunlu olarak binenler var, orayı sıkış sıkış bir hale getirmeyin' dedik. Özellikle büyük şehirlerde toplu taşımada bu dönemde çok sıkıntı çektiğimizi söyleyebilirim. Yani yönetemediğimiz alanlardan bir tanesidir toplu taşıma konusu. Mesela şehirler arası taşımacılığı yönetiyoruz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile aldığımız kararları uyguluyoruz ama şehir içi toplu taşımacılıkta yani özellikle büyükşehirlerde belediyelerle iş birliği yapamıyoruz maalesef. Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik. Böyle söyleyeyim. Hakikaten beceremedik, becerilebilirdi."

POLİSLERİN AŞILANMASINDA BİRİNCİ DOZ TAMAMLANDI

Polislerin aşılanmasındaki son duruma ilişkin Soylu, birinci doz aşıların tamamlandığını, ikinci doz aşılarda ise önemli bir noktaya kadar gelindiğini ve aşılamaların devam ettiğini söyledi.

Soylu, bekçilerle ilgili tartışmalar hakkındaki soru üzerine, bekçilerin, polis ve jandarmayla birlikte asayişin sağlanmasına önemli katkılar sunduğunu ve Türkiye'de 2017'de günlük 278 hırsızlık olayı yaşanırken bugün bu sayının 134'e düştüğünü bildirdi.

İstanbul'un bekçi ihtiyacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, İstanbul'a 720 bekçi daha vereceklerini kaydetti.

"HAYAT, SOSYAL MEDYANIN KADRAJINDAN GÖRÜLMÜYOR"

Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarında bazı taraftarlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan arbede sırasında bekçilerin havaya ateş açması olayına değinen Soylu, şunları söyledi:

"Hayat, sosyal medyanın kadrajından görülmüyor. Uyarmış, havaya ateş açmışlar. Aynı zamanda yakıcı meşaleler kullanmışlar. Uyarmış, demiş ki 'Tamam yapın ama biraz mesafe ortaya koyun' Orada dövmüşler bekçiyi. Dövebilirler mi? Bir bekçi... Yani ne olacak? Orada insanca uyarıyor. Diğerleri de onu kurtarmak için havaya ateş açmış. Ne yapacaktı? Bekçinin dayak yemesini, kafasının gözünün kırılmasını mı bekleyecekti? Aksaray'da Yenikapı'da olan... Adam uyuşturucudan aranıyor, yakalanmış, celalleşiyor. Ters kelepçeyi vurmuş, 'Sen bana bunu nasıl yapıyorsun' diyor. Hapse gitti. Yani her meseleyi o kadar egzajere etmeye, abartmaya, kötülemeye çalışıyorlar ki... Biz hep kötüyüz ama sonuçlar öyle çıkmıyor."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...