Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli'den Lozan paylaşımı

Düzenleyen:
Bahçeli'den Lozan paylaşımı

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Lozan Barış Antlaşması ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Bahçeli, "Lozan'ın gölgelenmesi zilletin ve hezimetin ta kendisidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter üzerinden Lozan Barış Antlaşması ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Bahçeli, paylaşımında, Atatürk'ün bir sözünü alıntılayarak, “Bu muahedename, Türk milleti aleyhine, asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr muahedenamesiyle ikmal edildiği zannedilmiş, büyük bir suikasdın inhidamını ifade eder bir vesikadır. Emsali namesbuk bir siyasi zafer eseridir.” ifadesini kullandı.

BAHÇELİ: LOZAN, İLK GÜNKÜ MANASINI MUHAFAZA EDEN BİR ONUR BELGESİDİR
98 yıl önce bugün imzaya açılan Lozan Barış Antlaşması'nın, hala ilk günkü mana ve muhtevasını muhafaza eden bir onur belgesi niteliği taşıdığını ifade eden Devlet Bahçeli, "Sevr akbabalarının kanat çırptığı bir dönemde istiklal ve istikbal iradesinin küresel alanda bayraklaşması Lozan’da mümkün olmuştur." açıklamasını yaptı.

1918’de incinen milli gururun, 1919’un Samsun’undan 1922’nin Lozan’ına kadar adım adım tamir ve tedavi edildiğini, 24 Temmuz 1923 tarihiyle birlikte Türkiye'nin bağımsız, çağdaş ve milli bir devlet olarak uluslararası alanda varlığını ve hükümranlık haklarını kabul ettirdiğini belirten Bahçeli, "Lozan Antlaşması esaslı değerini ve küresel münasebetlerdeki kılavuzluk ilkelerini imzasının üzerinden 98 yıl geçmesine rağmen güçlü bir şekilde ihtiva etmektedir. Türk milletinin ahlak ve yürek mukavemetini kırma, o kırıktan emperyalizmi geçirme hevesi kursaklarda kalmıştır." dedi.

"LOZAN'I TANIMAK, KAVRAMAK VE RUHUNU ÖZÜMSEMEK LAZIM"
"Geçmişin ne kadar derinine inebiliyorsak geleceğin ufkunu, daha da ötesini o kadar görebiliriz." diyen Bahçeli, "Lozan’da Türk asırlarının müdafaası yapılmış, Türk milletinin bekası ve varlık hakları meydanlarda akan kanlardan ilhamını alan diplomatik ustalıkla güvenceye kavuşturulmuştur." ifadelerini kullandı.

"Siyasi önyargılarla, ideolojik dogmalarla, fikri saplantılarla Lozan Antlaşması’nı kutuplaşmanın dehlizlerine savurmak insafsızlık ve tarih bilmezliktir." açıklamasını yapan Bahçeli, "Zafer mi? Hezimet mi? Sorusuna cevap aramak yerine, Lozan Antlaşması’nı tanımak, kavramak ve ruhunu özümsemek lazımdır." şeklinde görüş belirtti.

"LOZAN, KURTULUŞ SAVAŞI'NIN DİPLOMATİK TACIDIR"
Lozan'ın, Türk Kurtuluş Savaşı’nın siyasi ve diplomatik tacı olduğunun altını çizen Bahçeli, "Lozan Antlaşması, Anadolu coğrafyasında o güne kadarki 852 yıllık mevcudiyetimizin gelecek bin yıllara güvenle ve bir millet halinde taşıma şuurunun belgelere kazınmış, masalarda karara bağlanmış irade künhüdür." açıklamasını yaptı.

Tarihi gerçekleri bugünün penceresinden bakıp, maksatlı ve marazi şekilde analiz etmenin iyi niyetten mahrum bir yanılgı olduğunu aktaran Devlet Bahçeli, "Lozan Antlaşması’nın meşrep ve mizaca göre tefsiri yerine, milli ve tarihi duruş prizmasından okumak en doğru, en sağlıklı, en isabetli seçenektir." şeklinde konuştu.

"LOZAN'IN GÖLGELENMESİ ZİLLETİN TA KENDİSİDİR"
Milli Mücadele'nin, askeri ve stratejik bir zaferin şehadet ve gazilikle yoğrulmuş kahramanlık beratı olduğunu ifade eden Bahçeli, "Lozan Antlaşması ise muhteşem bir fecirin, haç karşısında düşmeyen hilalin siyasi ve diplomatik başarısıdır. Bu başarının gölgelenmesi zilletin ve hezimetin ta kendisidir." dedi.

"Lozan’daki Türk delegasyonu sırtını hem tarihe hem de teslimiyeti reddeden millet iradesine dayamıştır." diyen Bahçeli, "Emperyalizmin kurduğu masanın karşısına Sakarya geçmiş, Dumlupınar çıkmış, Büyük Taarruz dikilmiştir." açıklamasında bulundu.

"LOZAN DELEGASYONUNU SAYIGIYLA ANIYORUM"
"Bugünlerde Lozan’dan yana, Lozan’a karşı olanlar tasnifine tevessül eden bazı güdük akıllılar zırvanın ve tarihten nifak üretmeye çalışmanın damgalı failleridir. Bunlar bilmelidir ki, Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran değil, tescil eden 143 maddelik belgedir." ifadelerini kullanan Bahçeli, " Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuki ve siyasi egemenliğinin hükmü şahsiyeti, aynı zamanda ebedi varlığı Lozan’da temellenmiş, bu konu açılmamak üzere kapanmıştır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi, Milli Mücadele kahramanlarını ve Lozan delegasyonunu saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

ARTVİN VE RİZE'DEKİ SEL FELAKETLERİ
"İçinden geçtiğimiz günlerde, yurdumuzun değişik bölgelerinde meydana gelen sel ve heyelanlardan üzüntü duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum." diyen Bahçeli, "Başta Rize ve Artvin olmak üzere, aşırı yağışlardan kaynaklı felaketlere maruz kalan yörelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.

Doğal afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet niyaz eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Afet bölgelerimizde yaşayan yöre insanımızın samimiyetle yanındayız, her desteği de vermeye hazırız." dedi.

Devlet Bahçeli, ayrıca tüm gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler Günü’nü ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...