'Bölgesel ittifak için ilk adımı atacağız'

'Bölgesel ittifak için ilk adımı atacağız'

POLİTİKA Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, başkent Bakü’de gerçekleştirilen Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Üçlü Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'nın ardından Karabağ’ı ziyaret etti.

Şentop, Ermenistan işgalinden kurtarılan, Azerbaycan’ın Kültür Başkenti Şuşa şehrinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Şuşa Beyannamesi’nin imzalandığı yerde açıklamalarda bulunan Mustafa Şentop, Azerbaycan-Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilere değindi. İkili ilişkileri parlamento başkanları olarak üçlü bir seviyeye taşımak için adım attıklarını belirten Şentop “Bölgesel bir ittifaka adım atmak için burada bulunuyoruz" dedi.

ERMENİLER YİNE ATEŞ AÇTI
Öte yandan Ermenistan, bir haftadır sınır hattında provokasyon yapıyor. Ermeni askerleri, sınırdaki Kelbecer istikametindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıyor. Gece saatlerinde Zeylik köyünde bulunan Azerbaycan mevzilerine, çeşitli silahlar ve F-1 tipi el bombası kullanarak saldıran Ermenilere, Azerbaycan birlikleri karşılık verdi. Bunun üzerine Ermenil saldırıları durdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayev "Geçtiğimiz haftalardan itibaren Ermenistan askerleri Azerbaycan askerlerine ateş açıyor” dedi.  
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...