İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki:Ortakların ‘sormadan konuşuyor’ kavgası

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki:Ortakların ‘sormadan konuşuyor’ kavgası

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı ortakları CHP ve İyi Parti arasında yeni bir kriz ortaya çıktı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bizi yok sayarak konuşuyorsun' eleştirisinde bulundu.

İyi Partili Paçacı ile görüşmesini köşesine taşıyan Habertürk’ün bir yazarı, Paçacı'nın "Kemal Bey son dönem sürekli tekil konuşuyor" dediğini aktardı. Yazıya göre Paçacı şunları söyledi: Gençlere, esnafa, çiftçiye, KHK’lılara vaatlerde bulunuyor. Bu vaatler bizim açımızdan da olmaz şeyler, karşı çıktığımız durumlar değil. Ama biz ortak bir hükûmet için ittifak hâlindeysek, en azından öncesinde bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte bir hükûmet kuracağız, bunları bize sordunuz mu? Öncesinde bir program yapmadan bu tür açıklamalar doğru değil. Bir taahhüt varsa, bunu CHP veya İyi Parti yapacaksa, ortaklarıyla görüşmeli, karşılıklı görüş alındıktan sonra açıklanmalı.
Cihan Paçacı'nın sözlerinin gündem olması sonrası İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Akşener "Biz 'Her kafadan bir ses çıkıyor' diye tanımlanan bir siyasi yapıyız. Evet demokrasi bu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...