Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizleri indirme politikası ve ekonomideki gidişatı anlatırken yaptığı kritik konuşmada milyonların beklediği askeri ücret ile ilgili mesajı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada faizleri düşürme adımlarına ve doların yükselmesine yönelik eleştirilere cevap verirken bundan sonra uygulanacak ekonomi politikasına ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Erdoğan faizlerin düşük tutulmasını, "Bu politikayla biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Üstelik bu politikayı öyle bir anda hayata geçirmiş değiliz. Bugüne kadar attığımız her adım, inşa ettiğimiz her eser ve hizmetin, kurduğumuz her altyapının gerisindeki gayelerden biri de işte bugünlere hazırlık yapmaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan enflasyonun nedeninin faiz olduğunu yeniledi.

DİKKAT ÇEKEN ‘ASGARİ ÜCRET’ MESAJI
Erdoğan, ekonomi politikası ile ilgili dikkat çeken konuşmasında 6 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücreti de ‘mücadelede’ atılacak önemli bir adım olarak dile getirdi. Erdoğan “Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu vurgusu asgari ücret konusunda yapılan resmi açıklamaları en yetkili ağızdan bir kez daha teyit ederken yapılacak zamla ilgili beklentileri de yükseltti.

BAKAN BİLGİN: KİMSE ENDİŞE ETMESİN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir anlaşmanın asgari ücret komisyonundan çıkacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...