Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz indirimi mesajı: Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz indirimi mesajı: Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız

POLİTİKA Haberleri

2021 İlim Yayma Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimi bekleyenlere yönelik, "Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin.Türkiye'nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlim Yayma Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşması sırasındaki ekonomideki son gelişmelere değinirken hükümete çağrıda bulunan TÜSİAD'a sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey TÜSİAD ve yavrucuklarına size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var yatırım ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yolunu aramayın. Bizimle mücadele edemezsiniz. Bizi yıkmaya çalışamazsınız. Sizin cinsinizi de cibiliyetinizi gayet iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Vakfımızın kurucularından birinin de rahmetli Turgut Özal olduğunu hatırlatmak isterim. İlim Yayma Cemiyeti'nden hizmetimi aldım, yetiştim. Tek amacı insan yetiştirmek olan cemiyetin, milletimizin mili ve manevi yönlerini güçlendirmek için verdiği hizmetler saymakla bitmez. Cemiyetimiz inşallah hayırlı hizmetlerini artırarak sürdürecek.

Yerli ve milli duruşuyla İlim Yayma Cemiyeti ülkemizde bu konuda öncülük eden kuruluşlardan biridir.

Eğitim-öğretimi hayatımızın merkezine yerleştirmemiz şarttır. İlme sırtımızı döndüğümüz dönemlerde medeniyetimiz irtifa kaybetti.

İlim Yayma Ödülleri'nin akademi dünyasında gördüğü ilgi, cemiyetimizin ve vakfın bu alanda sağlam temellere sahip olduğunu gösteriyor. Kuruluşundan bugüne kadar İlim Yayma Cemiyetimizin hizmetlerine katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Cemiyetimizin kurucularından destekçilerinden ve bağışçılarından ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Mazlum ve mağdurların gözlerinde beliren umut ışığı bizi ne kadar ferahlatıyorsa, çarpık düzenin pervasız saldırıları da o kadar canımızı yakıyor.

"SANCAĞI HİÇ YERE DÜŞÜRMEDİK"

İnsanlara zulmedenlerin evlerinin bir gün viran olması kaçınılmazdır. Coğrafyamızda Anadolu'nun kapılarının açılmasıyla başlayan çok çarpıcı bir hikayemiz var. Anadolu'daki varlığımızı nice badirelere rağmen sürdürmeyi başardık. Çok bedel ödedik ancak sancağı hiç yere düşürmedik.

Türkiye küresel krizlere karşı bu derece dayanıklıysa gerisinde attığımız adımlar vardır. Ekonomimize kur ve faiz üzerinden kurulan kumpasları hatırlayın.

ÇOK NET FAİZ MESAJI
Neymiş faizleri düşürüyormuşuz, benden başka bir şey beklemeyin. Yaptığımız sınırlı faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. Türkiye'nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız. Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum Sizin tek göreviniz var yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz burada ne yapıyorsunuz önce buna bakın. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi cibiliyetinizi biliyoruz. Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanında anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...