Kılıçdaroğlu 'erken seçim' umuduyla kurultayı bir yıl erteliyor

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu 'erken seçim' umuduyla kurultayı bir yıl erteliyor

POLİTİKA Haberleri

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan CHP Parti Meclisi'nde olası erken seçim ve artan salgın şartları nedeniyle temmuz ayında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı'nın bir yıl ertelenmesi görüşülecek.

CHP Parti Meclisi (PM) cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. Son ekonomik gelişmelerin yanı sıra mevcut siyasi gelişmelerin konuşulacağı PM’de, tüzük hükümleri uyarınca hazırlanan “Gençlik Kolları Yönetmeliği” değişiklik talebinin yanı sıra partiden ihraç edilen bazı isimlerin af talepleri de değerlendirilecek.

ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ

CHP PM’nin en önemli gündem maddesini ise olağan kurultayın bir yıl süreyle ertelenmesi önerisi oluşturacak. 37. Olağan Kurultayını 25-26 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştiren CHP, yine temmuz ayında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı bir yıl ertelemeyi görüşecek. Erteleme kararının olası erken seçim ve artan salgın şartları nedeniyle alınmak istendiği belirtildi.

Normal şartlarda Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınabilecek erteleme kararına ilişkin öneri, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla PM üyelerine sunulacak. Karar alınması durumunda CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 2023 yılı temmuz ayında yapılacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...