Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışı çok yakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışı çok yakın

POLİTİKA Haberleri

İstanbul’daki toplantının bugüne kadarki müzakerelerin en verimlisi olduğunu belirten Erdoğan “Yakın zamanda barış olacağını düşünüyorum” dedi.

EBRU KARATOSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’de yapılan son toplantılarda, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili, “Her iki tarafla da görüşüyoruz. Arzumuz savaşın en kısa zamanda bitmesi. Görüşmeler olumlu gidiyor. İstanbul’daki toplantı, bugüne kadarki müzakerelerin en verimlisiydi. Yakın zamanda barış olacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantılarda Macaristan’daki seçim zaferinin ardından görüştüğü Macaristan Başbakanı Victor Orban’la yaptığı telefon görüşmesinden de detaylar aktardığı, “Sayın Orban, Macaristan’daki muhalefeti anlattı. Muhalefetin, kendisine karşı bir takım tezgâhlar içerisinde olduğunu söyledi” dediği belirtildi.

Öte yandan, toplantılarda Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da, normalleşme adımlarının atıldığı Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır, İsrail ve Ermenistan’la görüşmelerin devam ettiğini söyledi. “Arzumuz bir an önce bu sıkıntıların bitmesi” diyen Bakan Çavuşoğlu, İsrail ve Irak gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderilmesi konusundaki çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

F16 TEKLİFİNİ ANLATTI

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar da yaptığı sunumda, F-16 ile F-35 meselesine dikkat çekerek, her iki konunun da birbirinden farklı olduğunu aktardı. F16’larla ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Bakan Akar, ABD tarafından atılan son adımlarla ilgili bilgi verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...