Kılıçdaroğlu'nun ödeyeceği tutar 195 bin oldu

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun ödeyeceği tutar 195 bin oldu

POLİTİKA Haberleri

Yargıtay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Man Adası' iddialarıyla ilgili açılan 35 bin liralık tazminat davasını onadı.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Man adası" iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a manevi tazminat ödemesine ilişkin kararı onadı. 35 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yargıtay kararında iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MASAK raporuna dayanılarak varılan takipsizlik kararına konu olan belgenin 'olgu' olarak kabul edilemeyeceği, belgenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisinin bulunmadığının anlaşıldığı vurgulandı.

TOPLAM TUTAR 195 BİN TL

Kararda, bu durum karşısında, davalı Kılıçdaroğlu’nun kimi sözlerinin siyasi bir eleştiri olmaktan çok 'kişisel saldırı' içerdiği tespiti yapıldı. Bu kararla Yargıtay, 'Man adası' iddialarıyla ilgili olarak CHP liderini, Erdoğan’a 5. defa tazminat ödemeye mahkûm etti. Toplam tutar 195 bin oldu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...