6'lı ittifak dağılıyor mu? 'İki lider masadan ayrılıyor' iddiası

Düzenleyen:
6'lı ittifak dağılıyor mu? 'İki lider masadan ayrılıyor' iddiası

POLİTİKA Haberleri

6 muhalefet partisi liderinin bir araya gelerek kurduğu '6'lı masa'da kriz yaşanıyor. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sonrası gözler 24 Nisan'da bir araya gelecek isimlere çevrilirken, iki liderin masadan ayrılacağı öne sürülüyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu '6'lı masa'da soğuk rüzgarlar esiyor. CHP önderliğinde toplanan muhalefet partilerinin liderleri, 24 Nisan'da 3'üncü kez bir araya gelmeye hazırlanıyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın açıklamaları sonrası gözler toplantıya çevrilirken, DEVA Partisi'nin ve Gelecek Partisi'nin ittifak çatısı altında yer almayacağı yorumları yapılıyor.

6'lı ittifak dağılıyor mu? 'İki lider masadan ayrılıyor' iddiası
Gültekin Uysal’ın Davutoğlu ve Babacan ziyaretlerinde gerginlik fotoğraflara da yansıdı

UYSAL'IN SÖZLERİ KRİZE NEDEN OLDU

Muhalefet liderleri, daha önce yaptıkları görüşmelerde gelecek dönemin yol haritası üzerinde çalışmıştı. Ancak 6 liderin bir araya gelerek yaptığı ittifakta, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın, aynı masaya oturduğu Davutoğlu ve Babacan'ı hedef alan sözleri sonrası kriz yaşandı.

Uysal, 10 Nisan'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı adayı için 3 başlıca şartını kamuoyuna sıralamıştı. Uysal, paylaşımında "20 yıllık AK Parti dönemi sorumluluğuna ortak olmamış olmak" ifadelerine yer verince, bu sözler 6'lı masada oturan eski AK Partili Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu rahatsız etmişti.

SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

Uysal, hafta içi Babacan ve Davutoğlu'nu ziyaret etti ancak görüşmelerde soğuk rüzgarlar esti. Liderlerin görüşmelerinden servis edilen fotoğraflarda Babacan ve Davutoğlu'nun tavırları dikkat çekti.

6'lı ittifak dağılıyor mu? 'İki lider masadan ayrılıyor' iddiası
Gültekin Uysal’ın Davutoğlu ve Babacan ziyaretlerinde gerginlik fotoğraflara da yansıdı

'BABACAN VE DAVUTOĞLU İTTİFAKTAN ÇIKABİLİR' İDDİASI

Yeni Şafak'ın haberine göre; şimdi gözler pazar günü Demokrat Parti Genel Merkezi'nde 3'üncü kez toplanacak olan 6'lı masaya çevrildi. Kulislerde, DEVA ve Gelecek Parti liderlerinin son krizi aşamadığı ve ittifak çatısı altında yer almayacağı yorumları yapılıyor.

İki parti geçtiğimiz haftalarda yargı alanında ayrı ayrı paketler açıkladı. İki partinin ayrı çalışma yapması '6'lı masadan çekiliyorlar mı' yorumlarına neden oldu. İki partinin olası bir ittifak çatısı altında yer almayacağı dillendiriliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...