6'lı masada ilk ayrılık! Babacan'dan sürpriz seçim kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
6'lı masada ilk ayrılık! Babacan'dan sürpriz seçim kararı

POLİTİKA Haberleri  / AA/İHA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin önümüzdeki seçimlere kendi logosuyla girme kararı aldığını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 6 siyasi partinin lideri imzaladıkları güçlendirilmiş parlamenter sistemi metnini kamuoyuna duyurmuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun zaman zaman söylediği 'üçüncü ittifak' çıkışı yalanlansa da masadan ilk ayrılık resmileşti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday tartışmaları devam ederken Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medyadan dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Babacan açıklamasında, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." dedi.

"MUTABIK KALINAN ALANLARDA DESTEK VERECEĞİZ"

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada mutabık kalınan alanlarda altılı masaya katkı vermeye devam edeceklerini belirten Babacan,

“Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz.  Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.” diye konuştu.

6'lı masada ilk ayrılık! Babacan'dan sürpriz seçim kararı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...