Kardeş ülkeden Türkiye’ye teklif: Üçlü bir anlaşma yapabiliriz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kardeş ülkeden Türkiye’ye teklif: Üçlü bir anlaşma yapabiliriz

POLİTİKA Haberleri  / AA

MİLGEM Projesi üçüncü gemisini indirme töreninde konuşan Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin uzmanlığı ve teknolojisi ile daha büyük gemilerin üretebileceği zamanlarında geleceğini belirten Şerif, üçlü bir anlaşma teklifinde bulundu. Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) Projesinin Çin, Pakistan ve Türkiye arasında ‘Üçlü bir anlaşma’ önerisinde bulunan Şerif, iki ulusa da fayda sağlayacağını belirterek ‘Harika potansiyelden’ yararlana bileceklerini söyledi.

MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisini indirme törenine katılan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında Türkiye’ye üçlü bir ittifak anlaşması sunan Şerif, Pakistan, Çin ve Türkiye’nin dahil olduğu ‘Üçlü bir anlaşma’ önerisinde bulundu. 

“ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER EN ÜST SEVİYEYE ÇIKTI” 

Törende açıklamalarda bulunan Pakistan Başbakanı Şerif, bu tarz çalışmaların Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğu ve siyasi ilişkileri pekiştirdiğini vurgulayarak "Bu yalnızca büyük bir kardeş ve dost değil, aynı zamanda Pakistan davasının da büyük bir destekçisi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok etkin dinamik liderliğinde, Pakistan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin bir başka harika örneğidir. Karşılıklı olarak kardeşlik ilişkileri, onun liderliğinde eskisinden çok daha yüksek zirvelere ulaştı." ifadelerini kullandı. 

Atılan adımlarla Türkiye’nin Pakistan’ın gelişiminde büyük bir rol sahibi olduğunu belirten Şerif, "Bence bu ilişkileri Pakistan ve Türkiye'nin karşılıklı yararına büyük boyutlara taşıyabileceğimiz bir noktadayız." değerlendirmesini yaptı.

Yapılan iş birliğinin, Pakistan Deniz Kuvvetleri ve Türk firmaları arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine işaret eden Şerif, Türkiye'nin uzmanlığı ve teknolojisi ve Pakistan'ın kendi tasarımları ile daha büyük gemilerin üretileceği zamanın da geleceğini söyledi.

Kardeş ülkeden Türkiye’ye teklif: Üçlü bir anlaşma yapabiliriz

“ÜÇLÜ BİR ANLAŞMA OLMASI” ÖNERİSİ 

Atılan fırsatlardan yararlanmak istediklerini belirten Şerif, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) Projesinin Çin, Pakistan ve Türkiye arasında "Üçlü bir anlaşma olması" önerisinde bulundu. Öte yandan Şerif, iki ulusa da fayda sağlamak için bu "harika potansiyelden" yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Şerif, "Gerçekten inanıyorum ki, Türkiye ve Pakistan iki ülkede yaşayan bir millettir, kalplerimiz birlikte atıyor ve birbirine uyum sağlıyor." dedi.

“TÜRKİYE İLE PAKİSTAN ARASINDAKİ DOSTLUK GEÇMİŞE DAYALI” 

Türkiye ile Pakistan’ın kardeşlik ilişkilerinin geçmişe kadar dayandığını vurgulayan Pakistan Başbakanı Şerif, "Gelecek nesiller, Türkiye'nin Pakistan'ın ilerlemesinde ve refahında büyük bir destekçi ve ortak olacağı, acılarımızı ve mutluluğumuzu birlikte paylaşacağımız bir zamanın geleceğini bilmiyorlardı." diye konuştu. Şerif, 2005'teki Keşmir depremini ve 2010'daki Pakistan'da meydana gelen sel felaketlerini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Türk heyetleri, Türk işçileri, Türk mühendisleri, doktorları ve hemşireleri bu bölgelerde acı çeken insanlara hizmet etmek için geldiler. 2010'da, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan'la sel baskınlarına uğrayan, büyük acılar çeken bu insanların yanında durduğunu hatırlayın."

Kardeş ülkeden Türkiye’ye teklif: Üçlü bir anlaşma yapabiliriz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR 

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Amjad Khan Niyazi ise gemilerin inşasının oldukça karmaşıki rekabetçi ve yoğun işgücü gerektiği bir endüstri olduğunu vurguladı. Karaçi Tersanesi'nin yerli gemi inşası ve onarımı konusunda ulusal gereklilikleri yerine getiren ülkedeki tek tersane olduğunu kaydeden Niyazi, projenin başarıyla tamamlanmasının planlamayla ve iş gücünün özverili çabalarıyla mümkün olduğunu söyledi. 

Bu törene gönderdiği video mesaj nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür eden Niyazi, "Bu, (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) Pakistan-Türkiye dostluğuna olan kişisel ilgisini ve bağlılığını ve Pakistan için proje yönetme başarısını yansıtıyor." dedi. Niyazi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a da teşekkür etti.

Kardeş ülkeden Türkiye’ye teklif: Üçlü bir anlaşma yapabiliriz

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...