Kılıçdaroğlu'nun skandal vaadine Bakan Soylu'dan sert tepki: Sana bunları kim söyletiyor?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'nun skandal vaadine Bakan Soylu'dan sert tepki: Sana bunları kim söyletiyor?

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir forumda, Türkiye'nin terörle mücadele yasasının uluslararası hukuk sorunlarına göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söylemesi tepkilere neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröre en ağır darbelerin vurulduğu bu dönemde Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çıkışa tepki göstererek "Sana bunları kim söyletiyor?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi'nde düzenlenen 'Yeni Dönemde AB ve Türkiye' forumunda konuştu. Kılıçdaroğlu, terörle mücadele yasasının uluslararası hukuk sorunlarına göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği için bir yol haritası olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda terörle mücadele yasasının uluslararası hukuk sorunlarına göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.

"BUNDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Kılıçdaroğlu, Orta Doğu'nun günümüzdeki en temel iki sorunun 'uluslararası terör' ve onun da tetiklediği 'uluslararası göç' olduğunu söyledi.

Birbiriyle ilişkili bu iki sorunun öncelikle bölge ülkeleri tarafından ele alınması ve çözüm yolları aranması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "İşte bunun için biz Orta Doğu, Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nın kurulmasını istedik. Bölgede öyle bir iş birliği ve ortak çözümler arayışı, Avrupa güvenliğini de yakından ilgilendirir. Bu önerilerimizin hayata geçirilmesi için Avrupa Birliği ile de yakın istişarelerde bulunmamızın yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.

"Burada Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'na seslenmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizler kendi ülkemizde, demokratik sistemin yeniden inşası için mücadelemizi veriyoruz. Önümüzdeki seçimlerden sonra demokrasisi gelişmiş, Avrupa Birliği konularını uygulayan, insan haklarına saygılı, yurtta ve dünyada barışı savunan bir Türkiye göreceksiniz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bunu Millet İttifakı olarak hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

SOYLU'DAN SERT TEPKİ: SANA BUNLARI KİM SÖYLETİYOR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik icra ettiği operasyonlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Bakan Soylu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı: Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinden ve terör örgütlerine 'Abluka'dan, atılan 'Pençe'lerden rahatsızmış. AB’ye ve büyükelçilerine söz veriyor: Terörle mücadele yasasını değiştirecekmiş. PKK, FETÖ, DHKP-C’nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?

Kılıçdaroğlu'nun skandal vaadine Bakan Soylu'dan sert tepki: Sana bunları kim söyletiyor?

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...