Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Külliye'de sürpriz zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi kabul etti

Düzenleyen:
Külliye'de sürpriz zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi kabul etti

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüştü. Saat 14.00'te başlayan görüşme, yaklaşık olarak bir saat sürdü.

Ebru Karatosun - ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin ana gündem maddesi Suriye’ye yapılması planlanan muhtemel operasyon oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyon konusunda MHP lideri Bahçeli’yi bilgilendirdiği ifade edildi. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI VE TAHIL KORİDORU

Bunun yanı sıra, toplantıda Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumun da ele alındığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmeler ve yürütülen diplomatik süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı.

Ayrıca, tahıl koridoru konusunda Türkiye’nin atacağı adımların da masaya yatırıldığı görüşmede, Erdoğan’ın, İstanbul’da yapılması planlanan 4’lü zirvenin önemini dikkat çektiği kaydedildi.

Külliye'de sürpriz zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi kabul etti

İSVEÇ-FİNLANDİYA VE EKONOMİK GELİŞMELER

Toplantıda, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunun da gündeme geldiği, Erdoğan’ın Bahçeli’yi İsveç ve Finlandiya heyetiyle yapılan görüşmeler konusunda bilgilendirdiği belirtildi. Bunların yanı sıra, enflasyonla mücadele başta olmak üzere dar ve sabit gelirlileri rahatlatmak için atılan adımlar ve önümüzdeki süreçte devreye alınacak ekonomik tedbirlere ilişkin yürütülen çalışmaların da masaya yatırıldığı öğrenildi.

YASA ÇALIŞMALARI

Bu konuların yanı sıra iki liderin, hal yasası, e-ticaret teklifi, 3600 ek gösterge ve iklim kanunu gibi önümüzdeki süreçte Meclis gündemine getirilmesi planlanan yasa çalışmaları ile yeni anayasa çalışmaları konusunun da fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...