Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mustafa Sarıgül'den iki ülkenin NATO üyeliğine onay şartı: Mülteciler 28 ülkeye dağıtılsın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mustafa Sarıgül'den iki ülkenin NATO üyeliğine onay şartı: Mülteciler 28 ülkeye dağıtılsın

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğini kabul etmesi için "Türkiye'de bulunan bütün mültecilerin 28 NATO ülkesine eşit olarak dağıtılması" şartı koşması gerektiğini, bunlar yapılmadığı takdirde iki ülkenin NATO'ya girişine kesinlikle onay verilmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi ve Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliğine başvuru sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Türkiye'nin iki ittifaka muhtaç olmadığını, seçime 4 ay kala yapılacak ittifakların en geçerli ittifaklar olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE İKİ İTTİFAKA MUHTAÇ DEĞİLDİR"

Kilis'teki parti binasında açıklamalarda bulunan Sarıgül, zamanı geldiğinde ittifaklara dair konuşacaklarını ifade ederek, "Türkiye iki ittifaka muhtaç değildir. Siyasi partiler arasında iş birliği, güç birliği her zaman yapılır. Şu anda yapılan görüşmeler erken görüşmelerdir. Siyaset diplomasisini izlemek gerekir. Seçime 4 ay kala yapılacak olan ittifaklar en geçerli, ülkemizi en iyi noktaya taşıyacak ittifaklardır" dedi.

"İKTİDARA ŞU KONUDA YETKİ VERİN..."

"Esas ittifakı parlamentoda grubu bulunan siyasi partiler bir araya gelerek, NATO konusunda yapmalıdır" diyen Sarıgül, "Tüm partilere sesleniyorum, tüm partileri toplayın. NATO görüşmeleri önümüzdeki hafta yapılacak. İktidara şu konuda yetki verin; NATO üyesi 28 ülkenin Türkiye'deki mültecileri eşit oranda alması şartıyla, Türkiye'mizin terörle ilgili endişesini gidermesi şartıyla İsveç ve Finlandiya'ya NATO'ya girme izni verelim. Bu konuda hükümete tam yetki verin ki hükümet NATO'da rahat etsin" ifadelerini kullandı.

"BU YAPILMADIĞI TAKDİRDE ONAY VERMEYELİM"

Sarıgül, hükümete bu konuda verilecek tam yetkinin NATO görüşmeleri esnasında hükümetin elini güçlendireceğini belirterek, "Türkiye’de bulunan bütün mülteciler, 28 NATO ülkesine eşit olarak dağıtılacaktır. Bunlar yapılmadığı takdirde İsveç’in ve Finlandiya’nın girişine kesinlikle onay vermeyelim. NATO ülkeleri bizdeki mültecileri alıp, Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermiyorlarsa NATO'dan çıkmayı, NATO ve ABD üstlerinin kapatılmasını dahi gündeme alalım" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...